Expo Jo Heesakkers en Joop Houthuijzen

Van zaterdag 21 november 2015 tot vrijdag 22 januari 2016 is iedereen van harte welkom om (tijdens openingsuren) in de bibliotheek van Budel het werk van Jo Heesakkers en Joop Houthuijzen te komen bewonderen….Expo Jo Heesakkers en Joop Houthuijzen

17-11-2015 14:00 – Ingezonden door Redactie

Van zaterdag 21 november 2015 tot vrijdag 22 januari 2016 is iedereen van harte welkom om (tijdens openingsuren) in de bibliotheek van Budel het werk van Jo Heesakkers en Joop Houthuijzen te komen bewonderen. De toegang is gratis en ook niet-leden van de bibliotheek zijn van harte welkom.

 Jo Heesakkers werd in 1947 geboren in Maarheeze. Na zijn pensionering heeft hij zijn grote hobby, tekenen weer opgepakt. Inmiddels heeft hij de zevenjarige opleiding aan de afdeling tekenkunst van de “Kunstacademie Noord Limburg” in het Belgische Neerpelt met succes afgerond. Tekenkunst is zijn passie. Het gebruik van de materialen pastel, houtskool en inkt heeft zijn voorkeur met als ondergrond papier of canvas(board). Zijn werk is zowel abstract als figuratief waarbij de voorkeur uitgaat naar monumentale gebouwen, interieurs, portretten en kleurrijke pastels.  Joop Houthuijzen gooide ongeveer 25 jaar geleden het roer om en begon met het maken van bronzen beelden; 5 jaar later hield hij zijn eerste expositie in Wijk bij Duurstede. De daaropvolgende jaren exposeerde hij bij diverse galerieën in Nederland en was hij aanwezig op kunstbeurzen door het hele land. De meeste van zijn ontwerpen maakt hij in beperkte serie. “Beeldenmaker” zo noemt hij zichzelf het liefst. In zijn plastieken geeft hij soms één element een abstracte vorm. De beweging en bewogenheid in het werk zijn karakteristiek voor Joop. Bijzonder is ook het patina, dat door deelbehandeling met verschillende zuren wordt verkregen. Zijn werk is permanent te zien in de eigen Galerie 55 in Budel-Dorplein en op zijn website www.joophouthuijzen.nl.     

Geïnteresseerden in het werk van deze twee plaatsgenoten kunnen met ingang van zaterdag 21 november een kijkje komen nemen in de bibliotheek aan de Rubenslaan 1 in Budel waar t /m donderdag 19 november  de schilderijen en sculpturen  van Annie van Hunsel-Jacobs nog te zien zijn. De openingstijden van de bibliotheek zijn te vinden op de website: www.bibliotheekdekempen.nl

Powered by Blog Grabber