Fokpaardendag en Paashazen in Weert

Geniet van de lente in Weert met paarden en paashazen! In maart kun de traditionele Fokpaardendag en jaarmarkt bezoeken. Ook wordt Pasen op ludieke wijze gevierd.

De traditionele Fokpaardendag en Jaarmarkt…Fokpaardendag en Paashazen in Weert

24-03-2016 10:45 – Ingezonden door Redactie

Geniet van de lente in Weert met paarden en paashazen! In maart kun de traditionele Fokpaardendag en jaarmarkt bezoeken. Ook wordt Pasen op ludieke wijze gevierd.

De traditionele Fokpaardendag en Jaarmarkt vinden dit jaar plaats op zaterdag 19 maart in de binnenstad van Weert. Deze dag staat elk jaar weer garant voor een hele belevenis voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur kan iedereen een bezoek brengen aan de Paardenmarkt met keuringen, shows en (kinder)activiteiten.  De toegang is gratis. In de binnenstad staat een extra grote markt. Naast de traditionele weekmarkt op zaterdag staan er tal van extra standwerkers die hun producten aan de man brengen.

Fokpaardendag

Op het Kasteelplein vinden de keuringen plaats. Hier kunnen de bezoekers een honderdtal trekpaarden, haflingers en shetlandpony’s bewonderen. Tijdens deze editie van de Fokpaardendag valt de jongen of het meisje die het beste zijn of haar pony kan presenteren in de prijzen. Tegelijkertijd verzorgen een hoefsmid, paardentandarts en paardenmasseuse demonstraties. Aansluitend kan men ‘s middags genieten van prachtige shows. Voor het eerst zullen dan Tinkers te zien zijn. Dit is een Iers paardenras met bijzondere kenmerken. Op deze feestelijke dag kan men gratis deelnemen aan de koetsentocht. Er rijden verschillende prachtige koetsen rond. Opstappen kan aan het Kasteelplein. De koetsen maken een ronde door de binnenstad en over de singels. Voor de kinderen is er op de Hoge Kei een kinderboerderij ingericht. Zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen. En natuurlijk kunnen de kleintjes ook nu weer ponyrijden. In de Hegstraat staan de opvolgers van de trekpaarden: tractoren. De paarden van tegenwoordig (PK’s) zitten onder de motorkap. Bekijk het gehele programma op www.weerterfokpaardendag.nl.

Jaarmarkt

De Jaarmarkt wordt gehouden op de vaste marktterreinen Nieuwe Markt, Van Berlostraat, Meikoel en Markt. En dit wordt uitgebreid met extra locaties in de Beekstraat, Langstraat, Stationsstraat en het pleintje op de hoek van Stationsstraat en Wilhelminasingel. De Jaarmarkt begint om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Vooral op de extra locaties staan, net als voorgaande jaren, de standwerkers die met een aanstekelijk verhaal hun handel aanprijzen. Daarnaast is er ook van alles te koop dat niet wekelijks op de markt wordt aangeboden. Kortom, een aantrekkelijk aanbod en voor elk wat wils.

Paashazenzondag

De winkelzondag van maart is dit jaar vervroegd in verband met Pasen. Normaliter is de laatste zondag van de maand winkelzondag in Weert. Echter wie zondag 20 maart naar de binnenstad van Weert komt wordt warm welkom geheten door een hele familie paashazen. De jaarlijks terugkerende activiteit is onderdeel van het winkelzondagprogramma dat winkeliersvereniging Centrum Weert Promotion presenteert. Eenieder die op deze zondag het centrum bezoekt maakt grote kans een paashaas tegen te komen. De haasjes delen aan het winkelende publiek chocolade paaseitjes uit om alvast extra in de paasstemming te komen. Tijdens winkelzondagen zijn de winkels open van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het gratis parkeren in de binnenstad (m.u.v. de parkeerplaatsen die zijn afgesloten met slagbomen). In de binnenstad is gratis wifi beschikbaar. Bekijk een overzicht van alle evenementen op www.metonsinweert.nl.

Powered by Blog Grabber