Geboorte reuzenpanda in WICO campus Salvator

Hao Hao en Xing Hui zijn twee Chinese reuzenpanda’s in het Belgische natuurpark Pairi Daiza in de provincie Henegouwen. Ze zijn door de Chinese overheid voor een periode van 15 jaar ‘uitgeleend’ aan België,…Geboorte reuzenpanda in WICO campus Salvator

27-02-2016 12:15 – Ingezonden door Redactie

Hao Hao en Xing Hui zijn twee Chinese reuzenpanda’s in het Belgische natuurpark Pairi Daiza in de provincie Henegouwen. Ze zijn door de Chinese overheid voor een periode van 15 jaar ‘uitgeleend’ aan België, waar ze sinds 23 februari 2014 verblijven. Het is de bedoeling dat er uit dit mannelijk en vrouwelijk exemplaar kleine pandaatjes voortspruiten, maar dat wil helaas niet zo goed lukken. Pandavrouwtjes zijn nu eenmaal niet zo vaak vruchtbaar en pandamannetjes zijn slechts zelden in de stemming om dat te doen wat nodig is om een gezinnetje te stichten. Er kwam zelfs een Chinese deskundige aan te pas om via kunstmatige inseminatie een bevruchting tot stand te brengen. Het zal nog even duren voor we weten of dit gelukt is. Meer geluk voor het stralende pandamoedertje dat tijdens de dikketruiendag op onze school rondliep en dat trots aan het publiek toonde dat de heugelijke geboorte niet meer lang op zich zal laten wachten! Jordi verdient alvast de persprijs als de eerste Belgische baby-panda geboren wordt!

Powered by Blog Grabber