HAC Weekblad bestaat 5 jaar!

Eind oktober 2009 werd het eerste nummer van HAC Weekblad in elke brievenbus van Hamont, Achel, en Cranendonck gestopt. Het is bijna niet te geloven dat dit al weer 5 jaar geleden is. Al vanaf het begin…HAC Weekblad bestaat 5 jaar!

31-10-2014 08:55 – Ingezonden door Redactie

Eind oktober 2009 werd het eerste nummer van HAC Weekblad in elke brievenbus van Hamont, Achel, en Cranendonck gestopt. Het is bijna niet te geloven dat dit al weer 5 jaar geleden is. 

Al vanaf het begin voorzag het blad duidelijk in een behoefte. De frisse aanpak, de kleur, de moderne, consequente opmaak van de pagina’s, maar vooral de aandacht voor klein en groot gebeuren in beide grensgemeenten werden meteen gewaardeerd. Dat HAC Weekblad in de smaak viel bleek wel uit de gestadig groeiende omvang van de krant. Waren het het eerste half jaar soms nummers met slechts 12 of 16 pagina’s; al gauw steeg dat aantal naar 20, 24, 28, 32 of zelfs meer pagina’s.

Er werd en er wordt nog steeds hard gewerkt door het relatief kleine aantal werknemers. Behalve de zaakvoerder, de commercieel en redactioneel medewerkster en een administratieve kracht voor halve dagen, waren er ook freelance redacteuren die zich vanaf het begin inzetten voor ons ‘Hakkrantje’, zoals het dikwijls door de inwoners genoemd wordt. En met enthousiasme. 

De grote kracht van HAC Weekblad is de vriendelijke omgang, telefonisch, direct en per mail met iedereen die zich om wat voor reden dan ook tot HAC Weekblad wendt. Of het nou adverteerders, redacteuren of lezers zijn: naar iedereen wordt geluisterd, en aan iedereen wordt evenveel aandacht besteed. Ook dankt HAC Weekblad veel aan al haar freelance fotografen die altijd bereid zijn naar evenementen te gaan en hun foto’s daarvan op te sturen.

En er zijn zoveel liefhebbers van onze rubriek ‘Kiek us hiej’ wat wel blijkt uit de talrijke inzendingen van allerlei mooie of leuke of zelfs trieste zaken die hen troffen en die men graag met HAC Weekblad en al haar lezers wilde delen.

Ruim twee jaar geleden breidde de krant zijn oplage uit waardoor nu ook alle inwoners van de gemeente Neerpelt het ‘Hakkrantje’ ontvingen. Het aantal lezers werd daardoor uitgebreid naar 21.250 huishoudens. Daarvoor werd een extra medewerkster aangetrokken, want de Neerpelter editie verschilt op sommige tekstpagina’s met de originele Hac-versie. De advertentiepagina’s blijven altijd dezelfde, alleen de voorpagina en twee andere tekstpagina’s worden afgestemd op het Neerpelter publiek. Inmiddels laten de lezers uit Neerpelt weten ‘het krantje’ niet meer te kunnen missen.

Onze puzzels zijn ook erg in trek, blijkt wel en ook onze columnisten, Beurs, Het zwakke Vlees, en en kook,- tuin- en hobbyrubrieken worden graag gelezen. De koddig-grappige strips zorgen al vijf jaar voor vermaak en de limerick stemt even vaak tot nadenken als dat er om wordt gelachen. We hopen daar nog lang mee door te kunnen gaan. 

 We zijn dankbaar voor alle sportredacteuren en andere verslaggevers van bijzondere gebeurtenissen die iedere week weer de moeite nemen om hun verslagen te maken en die naar ons op te sturen. Er is niet iedere week plaats voor ieder evenement en soms moeten we iets een weekje uitstellen of hier en daar wat inkorten. Maar we proberen alle inzenders hier steeds van op de hoogte te brengen. Binnenkort zal u ook een verschil merken aan het HAC Weekblad: de krant zal immers gedrukt worden in een andere drukkerij, wat een betere en strakkere druk garandeert. 

Dank aan onze goede en trouwe adverteerders, groot of klein, regelmatig of incidenteel, iedereen is voor ons belangrijk. En natuurlijk ook speciale dank aan onze grote lezerskring in Hamont, Achel, Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Gastel, Soerendonk en Maarheeze en Neerpelt, Herent, Boseind, St. Huibrechts-Lille en Grote-Heide. Alle lezers, bezorgers, adverteerders en abonnees, hartelijk bedankt voor ons eerste lustrum! En om dit te vieren kunnen de lezers van HAC Weekblad, met de bon die te vinden is op pagina 18, gratis gaan genieten van een  een heerlijk stuk appeltaart bij Eetcafé De Bonte Os in het centrum van Budel. De bon is het hele weekend tot en met maandag 3 november geldig, dus ga en geniet! 

Team HAC Weekblad

 

Powered by Blog Grabber