Indrukwekkende jubileumvoorstelling  van De Kempengalm

In een goed gevulde Smeltkroes in Maarheeze, heeft afgelopen zaterdagavond De Kempengalm een indrukwekkend concert gegeven. Met een vernieuwd repertoire, aangevuld en afgewisseld met veel historisch beeldmateriaal,…Indrukwekkende jubileumvoorstelling  van De Kempengalm

14-11-2015 12:45 – Ingezonden door Redactie

In een goed gevulde Smeltkroes in Maarheeze, heeft afgelopen zaterdagavond De Kempengalm een indrukwekkend concert gegeven. Met een vernieuwd repertoire, aangevuld en afgewisseld met veel historisch beeldmateriaal, heeft het publiek kunnen genieten van 50 jaar wereld- en Kempengalmgeschiedenis. Verantwoordelijk voor de artistieke uitvoering van het beeldmateriaal was Hans Briaire en de avond werd gepresenteerd door Edwin van Zuiden. Onder leiding van de dirigent Bart Meijs en aan de piano begeleid door Marius Reijnoudt werden 20 nieuwe nummers uitgevoerd passend bij de historische gebeurtenissen van dat moment.  Variërend van “Gl?ck Auf” tot “New Millenium Suite” heeft het koor laten horen dat zij na 50 jaar, nog steeds springlevend zijn. Ook de 4 gouden jubilarissen:  Bertha Biemans, Toos Chatrou, Dies Menheere en Frans van den Einden, zongen nog volop mee en zij werden na afloop van het concert feestelijk gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Dat het een indrukwekkend concert was, was na afloop overal te horen. Het publiek was onder de indruk van het muzikale niveau, de gevarieerdheid van het programma en de artistieke kwaliteit van het beeldmateriaal. Tot in de late uurtjes is er nagepraat en gefeest. De Kempengalm kan terug zien geslaagd gouden jubileumconcert.

Op zondag ging het feest door met een receptie en een feestavond voor de leden. Tijdens de receptie kwam wethouder van Tulden om Frans van den Einden koninklijk te onderscheiden. Frans ontving deze onderscheiding voor zijn 60 jarig lidmaatschap van het kerkoor St.Gertrudis, zijn mede oprichten en jubileum van Kempengalm, en zijn vele vrijwilligerswerk in en om de kerk zoals de technische dienst, zijn vakmanschap als  (koper)smid op  velerlei gebied, bij vele verenigingen in Maarheeze.

Powered by Blog Grabber