Info-avond hakhoutbeheer

Op woensdag 25 november om 20.30 uur organiseert Natuurpunt Neerpelt een infoavond met als thema ‘hakhoutbeheer’. Houtkanten zijn al eeuwen in ons landschap aanwezig. Ze vervullen belang- rijke functies voor biodiversiteit, als cul- tuurelement en bepalen mee het typische karakter van een streek. Het…Info-avond hakhoutbeheer

24-11-2015 12:30 – Ingezonden door Redactie

Op woensdag 25 november om 20.30 uur organiseert Natuurpunt Neerpelt een infoavond met als thema ‘hakhoutbeheer’. Houtkanten zijn al eeuwen in ons landschap aanwezig. Ze vervullen belang- rijke functies voor biodiversiteit, als cul- tuurelement en bepalen mee het typische karakter van een streek. Het zogenaamde hakhoutbeheer is al enkele decennia ge- stopt, met de gekende gevolgen. Beheer met subsidies blijkt een onmogelijke op- gave. Daarom ontstond enkele jaren gele- den het idee om de houtkanten opnieuw een economische functie te geven, welis- waar met respect voor de biodiversiteits- en andere functies ervan. In Bocholt werd een eerste pilootproject opgezet waarbij een scholencampus verwarmd wordt met snippers die door lokale landbouwers, op een verantwoorde en duurzame wijze geoogst worden uit Bocholtse houtkan- ten. In een vervolgproject willen we be- kijken of iets dergelijks ook mogelijk is in een aantal omliggende gemeenten, waar- onder Neerpelt. RLLK licht het verhaal van het pilootproject en blikt al even vooruit naar het komende project en staat vooral open voor al uw vragen en opmerkingen.. Ook de gemeente Neerpelt en het agro- beheerteam ECO2 zullen die avond een toelichting geven. Deze infoavond gaat door in Bezoekerscentrum De Wulp in de Tussenstraat 10 in Neerpelt. Meer info op www.natuurpuntneerpelt.be

Powered by Blog Grabber