Intocht Sinterklaas Budel

Zaterdag 14 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Nederland. Dit jaar komt hij naar Meppel voor de landelijke intocht. En het kan niet anders, want ook dit jaar weer zal hij de volgende dag al in Budel aanwezig met een groot aantal van zijn Pieten. Als hij op zondag 15 november zijn intrede…Intocht Sinterklaas Budel

14-11-2015 13:45 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag 14 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Nederland. Dit jaar komt hij naar Meppel voor de landelijke intocht. En het kan niet anders, want ook dit jaar weer zal hij de volgende dag al in Budel aanwezig met een groot aantal van zijn Pieten. Als hij op zondag 15 november zijn intrede doet in Budel is dit inmiddels al de 86e keer dat hij dit op deze feestelijke wijze doet. Het Sint Jorisgilde en de Schut van Buul zullen de Sinterklaas en zijn grote schare pieten muzikaal begeleiden tijdens deze intocht.

De intocht zal om 14.15 uur op de hoek van de Pepijn van Herstalstraat en de Keizer Ottostraat vertrekken. De stoet trekt naar de Nieuwstraat, bij de brouwerij links naar de Dorpsstraat die men zal volgen tot het Zorgcentrum Mariënburght. De stoet gaat voor het Zorgcentrum door en zal dan weer linksaf gaan naar de Cranendoncklaan, om dan via de Nieuwstraat naar het Schepenhuis te trekken. Ook dit jaar wordt aan alle aanwonenden langs deze route gevraagd om op zondag de vlag uit te hangen om Sinterklaas welkom te heten. De kinderen mogen natuurlijk tijdens de feestelijke intocht hun tekeningen en kleurplaten bij de zwarte pieten inruilen voor een handje strooigoed. Op de trappen van het Schepenhuis zal omstreeks 15 uur wethouder jan van Tulden Sinterklaas ook namens het gemeentebestuur van Cranendonck van harte welkom heten in de kern Budel. In afwachting op de komst van Sinterklaas zal er op de Markt door enkele Pieten al gezorgd worden voor leuk entertainment voor de kinderen. Vanaf 14.15 uur is er dus ook al wat te beleven op de Markt. Alle Budelse kinderen samen met hun ouders, maar ook alle opa’s, oma’s en andere belangstellenden worden uitgenodigd om op de Markt samen te komen om Sinterklaas en zijn gevolg te begroeten. Het belooft dit jaar wel een heel bijzondere en liefdevolle intocht te worden. Na de ontvangst van de Sint bij het Schepenhuis gaat hij met alle zwarte pieten en natuurlijk de kinderen richting Gemeenschapshuis De Borgh. Daar zal het jaarlijkse grote Sinterklaasfeest weer los barsten. Alle kinderen die nog niet naar de basisschool toegaan zijn hier van harte welkom met hun ouders, broertjes en zusjes. Voor alle kinderen die nog niet naar school toe gaan maakt Sinterklaas tijd voor een persoonlijke ontmoeting. Alle schoolgaande kinderen t/m groep 8 krijgen hun traktaties via de scholen. Voor alle kinderen die in Budel wonen, maar die buiten Budel naar een basisschool gaan of bijzonder onderwijs volgen geldt de speciale uitnodiging om op deze middag een persoonlijk bezoekje aan de Sint te brengen natuurlijk ook als vanzelfsprekend. Ook voor hen heeft sinterklaas een traktatie meegebracht. Schoolgaande kinderen zijn in De Borgh van harte welkom om er samen met allerkleinsten en alle zwarte pieten een groot feest van te maken. De Stichting Jan van Cranenbroek zal ook dit jaar weer voor de vertrouwde aankleding van de intocht zorg dragen. Het Sint Nicolaas Comité Budel wil ook dankjewel zeggen aan allen die gedoneerd hebben aan de collectanten van het comité. Alle informatie over de intocht kunt u terugvinden op onze website: www.sinterklaasinbudel.nl. Daar kan ook de kleurplaat worden gedownload.

Powered by Blog Grabber