Inzegening Mariakapel Mariënburght

Kapelaan Hans van der Donk heeft vrijdag 10 oktober de Mariakapel in de tuin van zorgcentrum Mariënburght in Budel ingezegend.Inzegening Mariakapel Mariënburght

21-10-2014 10:33 – Ingezonden door Redactie

Kapelaan Hans van der Donk heeft vrijdag 10 oktober de Mariakapel in de tuin van zorgcentrum Mariënburght in Budel ingezegend. 

De kapel is gerealiseerd in de zogenoemde belevingsgerichte tuin van de psychogeriatrische afdeling van Mariënburght, aanvullend op het project ‘het gevuul van Buul’. Zo is vorig jaar de afdeling van binnen nog volledig ingericht in de sfeer van vroeger met onder andere een cafeetje en een boerenhuiskamer om cliënten met dementie extra te stimuleren. De inzegening werd bijgewoond door cliënten, familie en het verzorgd personeel. 

De bouw van de Mariakapel is met een gesloten beurs tot stand gekomen. Veel vrijwilligers droegen hun steentje bij aan de totstandkoming van dit mooie plekje waaronderMark Steijvers, Mertens Bouwbedrijf uit Weert, Govers Sierhekwerk uit Budel, Dakdekkerbedrijf Verhoeven uit Gastel, Van Neerbos uit Weert, Tegel- en Badkamerspecialist Slenders uit Soerendonk, Sloop en Grondverzet P.v.Houtum uit Soerendonk, Vlassak betonbedrijf uit Budel, Vos bouwbedrijf uit Weert, P.W. Bergmans en Jo Verhulst.

Powered by Blog Grabber