K Achel VV 1e versloeg VK Gestel

Gebrand op een sterke prestatie omwille van de verloren wedstrijd vorige week, startte de thuisploeg zeer sterk. De 1e aanval van de wedstrijd leverde al meteen een doelpunt op. En wat voor één… De aanval begint bij Kevin Wielockx, die de altijd vrijlopende Johnny Bekaert aanspeelt.K Achel VV 1e versloeg VK Gestel

01-11-2014 10:31 – Ingezonden door Redactie

Gebrand op een sterke prestatie omwille van de verloren wedstrijd vorige week, startte de thuisploeg zeer sterk. De 1e aanval van de wedstrijd leverde al meteen een doelpunt op. En wat voor één…  De aanval begint bij Kevin Wielockx, die de altijd vrijlopende Johnny Bekaert aanspeelt. Zijn voorzet wordt door Roy Vissers met de borst gecontroleerd en haalt dan in de draai verwoestend uit, om zo de bal in de winkelhaak te zien verdwijnen. Een beauty van een doelpunt en 1-0 na 3 minuten. Achel blijft de aanvallen opeenstapelen, maar telkens zit er wel een Gestelse voet of de keeper tussen. Deze keeper moet meermaals zijn kunnen tonen. Zo is hij op een prachtige kopbal van Glenn Willekens nog maar eens een reddende engel voor de bezoekers. Bij de thuisploeg blijven ze de bezoekende goal bestoken met kansen en wanneer Jonas Van Der Wiel zijn traptechniek toont, had dit zeker meer verdiend dan nipt aan de verkeerde kant van de paal buiten te gaan. Een doelpunt kan echter niet uitblijven. In de 30e minuut gaat Glenn Willekens op wandel door de 16, wordt foutief afgestopt en, wie anders dan, Roy Vissers zet de penalty feilloos om. Zijn 2e van de avond, zijn 18e (!!!) reeds in deze competitie en 2-0 voorsprong. Na 38 minuten spel laat Roy Vissers zien dat hij niet alleen kan scoren, maar ook kan aanbrengen. Met een schitterende voorzet lepelt hij de bal op het hoofd van Jonas Van Der Wiel, en die legt de ruststand vast, 3-0.

Ook in de 2e helft start de thuisploeg furieus. Gwenn “Speedy” Dierckx vertrekt vanop de eigen helft met de bal. Er is geen enkele Gestelse speler die hem kan bijhouden. Zijn staalharde trap op goal verrast de keeper en zo kan Gwenn, dik verdiend, zijn 1e van de competitie tegen de netten trappen, 4-0 na 48 minuten. Daarna dooft de wedstrijd stilletjes uit. VK Gestel is, ondanks verwoede pogingen, niet bij machte om Kevin Bedford (die in extremis de geblesseerde  Evert Daams verving) te verontrusten. Er zijn enerzijds onze verdedigers die de bezoekers geen enkele kans gunnen, en anderzijds staat Kevin paraat als er toch al eens een schot op doel verdwijnt. Toch mag het gezegd dat de bezoekers zich, ondanks een 4-0 achterstand, weigerden in te graven. Ze bleven op zoek naar dat eer reddend doelpunt, en waren er in de slotfase nog zeer dicht bij, maar zagen een afstandsschot stranden op de paal. 

Al bij al een dik verdiende zege voor de thuisploeg, maar zeer zeker ook een pluim voor de tegenstander die zich sportief bleven inzetten, maar toch het meesterschap van de thuisploeg moesten ondergaan 

Verslag gemaakt door Dominique Van Elsen, met dank aan Jan Loos

Powered by Blog Grabber