Koningschieten Sint-Jansgilde

Het Sint-Jansgilde kijkt terug op een geslaagde 72ste Kringgildedag van Kring Kempenland in Soerendonk. De jeugd vermaakte zich op vrijdagmiddag 30 mei prima met de verschillende activiteiten. Vrijdagavond…Koningschieten Sint-Jansgilde

14-06-2014 09:17 – Ingezonden door Redactie

Het Sint-Jansgilde kijkt terug op een geslaagde 72ste Kringgildedag van Kring Kempenland in Soerendonk. De jeugd vermaakte zich op vrijdagmiddag 30 mei prima met de verschillende activiteiten. Vrijdagavond was het tijd voor de koppelkoers.

Yvette de Bie zorgde voor de gezellige klanken. Zondagmorgen 1 juni vertrokken de genodigden om 9 uur gezamenlijk in optocht naar de parochiekerk voor de Heilige mis met aansluitende een koffietafel bij Party Centrum Antoine en de erewijn bij Brasserie De Bout. Om 13 uur ging de kleurrijke optocht van 51 Brabantse gildes van start door de straten van Soerendonk gevolgd door de massale opmars met de diverse wedstrijden. Tijdens de prijsuitreiking ging het St.-Catharinagilde en St.-Barbaragilde uit Leende aan de haal met de ereprijsvoor de optocht. Deze Kringgildedag zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van de vele sponsoren, zowel groot als klein, en de inzet van de vele vrijwilligers die zeker hebben bijgedragen aan het wel slagen van deze Kringgildedag in Soerendonk. 

Het Sint-Jansgilde kan zich nu geheel volgens traditie gaan opmaken voor het driejaarlijks koningschieten op zondag 15 juni. De huidige koning Jos van Gennip zal vanaf 14 uur zijn koningstitel verdedigen op het schietterrein aan de Groenstraat.

Powered by Blog Grabber