Koningsdag in Budel

Op Koningsdag bruist Budel weer van de leuke activiteiten in het centrum van Budel op de Markt en het Capucijnerplein. Van 9 uur tot 16.30 uur is er een Vrijmarkt. De vrijmarkt is voor jong en oud ( Non-profit)  Enkele plaatsen in het centrum worden ingenomen door het Oranje Comité. Voor de veiligheid…Koningsdag in Budel

26-04-2016 10:15 – Ingezonden door Redactie

Op Koningsdag bruist Budel weer van de leuke activiteiten in het centrum van Budel op de Markt en het Capucijnerplein. Van 9 uur tot 16.30 uur is er een Vrijmarkt. De vrijmarkt is voor jong en oud ( Non-profit)  Enkele plaatsen in het centrum worden ingenomen door het Oranje Comité. Voor de veiligheid van de deelnemers staat het Oranje Comité Budel géén auto’s binnen het afgezette terrein toe. Eventuele aanhangers mogen het terrein opgeduwd worden.

Tijdens de vrijmarkt zal er ook een verrassing zijn voor de kinderen. Tussen 12.20 uur en 12.30 uur worden de ballonnen uitgedeeld voor de wedstrijd. Wanneer iedereen een ballon heeft gaan we deze samen met een vertegenwoordiger van B&W van de gemeente Cranendonck het luchtruim insturen. De ballon die het verste weg is terug gevonden wordt beloond met een prijs. Prijs wordt persoonlijk afgegeven en bekend gemaakt via de plaatselijke media.  Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt van de kleurwedstrijd. 

Wordt 2016 laatste Koningsdagfeest in Budel?

Dat is de vraag die bij het Oranjecomité Budel al enige tijd centraal staat. De organisatie van het jaarlijkse Koningsdagfeest in Budel is vele jaren in goede handen geweest bij het Oranjecomité Budel. Een heel kleine groep mensen zet zich al vele jaren met veel enthousiasme in om met de beperkte middelen uit onder andere de gemeentelijke subsidie er toch elk jaar weer een mooie dag van te maken in het centrum van Budel. Ondanks de vele oproepen die er gedaan zijn om mensen te motiveren om ook een steentje bij te dragen in de organisatie, wil dat jaar op jaar maar niet lukken. Sterker nog, de club dunt steeds verder uit. Ook nieuwe initiatieven om Koningsdag in Budel nog mooier te vieren blijken niet echt aan te slaan, of kunnen niet gerealiseerd worden door gebrek aan menskracht om de organisatiekar mee te trekken.

Kortom een situatie waar de leden van het huidige Oranjecomité Budel niet blij mee zijn. Er dient nu op heel korte termijn echt iets te gebeuren, anders zal het Oranjefeest in Budel na 2016 nooit meer gevierd worden zoals we dat in Budel gewend zijn. Voor 2016 wil men binnen de mogelijkheden die men heeft nog met veel enthousiasme vorm geven aan deze dag. Maar als er geen aanmeldingen komen om het team te versterken, of initiatieven die het mogelijk maken om een doorstart te maken zal het Oranjecomité Budel na Koningsdag 2016 haar activiteiten toch echt gaan beëindigen. Mocht u iets voor Koningsdag 2017 en daarna willen beteken dan bent u meer dan welkom. Meld u zich dan aan bij de voorzitter Saskia Horst-Adams, Tel. 0031 495 430250.

Powered by Blog Grabber