Lezing Ivo Drieskens

Op dinsdag 17 november om 14 uur organiseert Okra Trefpunt Hamont een lezing van spreker Ivo Drieskens in PC De Burg in Hamont. Het thema van de lezing is: ‘Zorg voor een goed leven teneinde toe (deel II)’.
Na de zeer gewaardeerde eerste lezing komt er een vervolg op  het thema ‘patiëntenrechten, wilsbeschikking…Lezing Ivo Drieskens

03-11-2015 13:00 – Ingezonden door Redactie

Op dinsdag 17 november om 14 uur organiseert Okra Trefpunt Hamont een lezing van spreker Ivo Drieskens in PC De Burg in Hamont. Het thema van de lezing is: ‘Zorg voor een goed leven teneinde toe (deel II)’.

Na de zeer gewaardeerde eerste lezing komt er een vervolg op  het thema ‘patiëntenrechten, wilsbeschikking en wilsverklaring’. Heel wat remmingen in onszelf en rondom ons maken het niet steeds gemakkelijk om over ‘later’ na te denken en erover te spreken. Uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting blijkt dat maar 1 op 10 mensen tijdig regelingen treft voor de zorg naar later, bij het levenseinde. In deze lezing brengt de spreker een aantal aandachtspunten naar voor zoals: hoe ga je concreet te werk om zorg tijdig te plannen en welke mogelijkheden zijn er als ik het einde in de ogen wil, kan, moet zien? (palliatieve zorg, palliatieve sedatie, euthanasie.) De lezing gaat door in het Parochiaal Centrum De Burg, Burg 34 Hamont op dinsdag 17 november 2015 en start om 14 uur. Iedereen is welkom en de inkom is gratis.

 

Powered by Blog Grabber