Lieke organiseert Rode Neuzen Concert

Naar aanleiding van de Rode Neuzen Dag, die gehouden wordt op 5 december, organiseert Lieke Van den Heuvel op zaterdag 14 november een Rode Neuzen Concert in de Kunstacademie Noord-Limburg in Neerpelt….Lieke organiseert Rode Neuzen Concert

13-11-2015 10:45 – Ingezonden door Redactie

Naar aanleiding van de Rode Neuzen Dag, die gehouden wordt op 5 december, organiseert Lieke Van den Heuvel op zaterdag 14 november een Rode Neuzen Concert in de Kunstacademie Noord-Limburg in Neerpelt. Met de Rode Neuzen Dag wordt aandacht gevraagd voor Vlaamse jongeren die kampen met psychische problemen, die dikwijls zware gevolgen hebben. Met het Rode Neuzen Concert hoopt Lieke een mooi bedrag in te zamelen, dat dan integraal zal gaan naar het Rode Neuzen Fonds die het geld zal gebruiken om allerlei initiatieven te ondersteunen die hulp bieden aan jongeren met psychische problemen.

Lieke Van den Heuvel is 17 jaar, studeert Humane Wetenschappen aan het Mater Dei in Overpelt en volgt al meer dan 10 jaar lessen aan de Kunstacademie Noord-Limburg. “Mijn interesse om deze actie op te starten werd gewekt nadat ik een reclamespot over de Rode Neuzen Dag voorbij zag komen. Vooral het doel, het helpen van jongeren met psychische problemen, sprak me erg aan. Later wil ik namelijk graag in een jeugdinstelling gaan werken, dus het leek me erg vanzelfsprekend om me hiervoor in te zetten” aldus Lieke. “Veel jongeren halen hoop uit muziek. Vaak hoor je ‘dat liedje heeft mijn leven gered’ en zo kwam ik op het idee om een concertje te organiseren.” Met haar idee trok Lieke naar de Kunstacademie Noord-Limburg, waar de directeur meteen warm was voor dit initiatief. Lieke kon dan ook de concertzaal reserveren voor het concert. De muzikanten die meedoen zijn allemaal tussen 10 en 18 jaar oud en zullen spelen op diverse instrumenten zoals de viool, ukelele, piano en saxofoon. Een inkomkaartje voor dit concert kost 7 euro aan de kassa, maar de kans is groot dat het concert al volledig uitverkocht is. Het concert gaat door in De Toonzaal, Toekomstlaan 9 in Neerpelt en start om 20 uur.

Powered by Blog Grabber