Luc Nouwen maakt alle treffers bij 4-0 overwinning sv Budel

BUDEL – sv Budel heeft de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Spoordonkse Boys op een overtuigende wijze gewonnen. Door vier treffers van topscorer Luc Nouwen werd het uiteindelijk in een gemakkelijke middag 4-0. Volgens de kenners van sv Budel een historische prestatie van de 20-jarige Luc Nouwen, want niet vaak wist een speler van sv Budel in een competitiewedstrijd vier treffers te maken.

Trainer Walter van Ommeren had twee wijzigingen doorgevoerd in de basiself van sv Budel. Jeroen Bogers begon in de verdediging op de plek van Stef van der Kruijs en Jasper Beerten begon in de basis ten koste van de afwezige Rik Bogers. Op de bank zat een nieuw gezicht. Omdat de keepers van de O19-teams vandaag allebei niet konden, zat Luuk Smolenaars van JO17-1 op de reservebank. 

sv Budel heeft deze middag geen enkel probleem met de tegenstander uit Oirschot. Onder een waterig lentezonnetje kwam sv Budel na een goed kwartier voetballen op voorsprong. Op aangeven van Jordy van Zon wist Luc Nouwen de eerste treffer van de middag te maken. Tien minuten voor rust wist Luc Nouwen op aangeven van Jelle Martens de score te verdubbelen. In de tweede helft waren er opnieuw supporters die een treffer van sv Budel hadden gemist omdat ze net te lang in de kantine waren blijven hangen. Roel van Geldorp werd in het zestienmetergebied neergetrokken en de penalty werd natuurlijk opgeëist door topscorer Luc Nouwen die hiermee zijn hattrick compleet kon maken. Vanaf elf meter maakte hij geen fout en daarmee stond het 3-0. Daarna werd het veldspel wat minder en leek sv Budel het wel te geloven. Toch was de honger van Luc Nouwen nog niet op, want een paar minuten voor tijd wist hij zijn vierde treffer van deze middag te maken op aangeven van de ingevallen Thomas Beerten. Volgens de oudste supporters van onze vereniging was het niet eerder voorgekomen dat een speler van sv Budel viermaal in een wedstrijd doel treft en daarmee werd de jonge aanvaller op handen gedragen na de wedstrijd.

De zege op Spoordonkse Boys was de tiende zege van het seizoen en met nog vijf wedstrijden te spelen staat sv Budel op een keurige vijfde plaats in de 3e klasse D. Op paasmaandag speelt sv Budel de volgende wedstrijd. Om 14.30 uur speelt sv Budel in Son en Breugel de uitwedstrijd tegen concurrent SBC. Supporters worden na de paasbrunch verwacht op Sportpark Schuttersheide voor een mooie wedstrijd.