Maarheeze verliest van RKESV

Voor vv Maarheeze worden de dagen alsmaar donkerder. Nadat 2 weken geleden verloren werd van Stevensweert werd afgelopen zondag andermaal verloren van een van de clubs uit de onderste regionen.Maarheeze verliest van RKESV

02-11-2015 10:14 – Ingezonden door Redactie

Voor vv Maarheeze worden de dagen alsmaar donkerder. Nadat 2 weken geleden verloren werd van Stevensweert werd afgelopen zondag andermaal verloren van een van de clubs uit de onderste regionen. Op het eigen sportpark De Romrijten was RKESV uit Ell de winnende ploeg. Met 1-2 gingen de broodnodige 3-punten naar Ell en hiermee zakt vv Maarheeze naar de 12e plaats op de ranglijst. 

RKESV uit Ell maakte gelijk bij de eerste aanval duidelijk waarvoor ze naar Maarheeze gekomen waren: met veel inzet en gedrevenheid proberen minimaal een punt in de wacht te slepen. Van meet af aan was gelijk de eerste aanval richting doel van vv Maarheeze gevaarlijk. Deze eerste inzet werd nog gepareerd door Maarheeze doelman Raoul Verhees. Gelijk daarna belandde in de 2e minuut een schot van RKESV in het zijnet waarna in de 7e minuut van de wedstrijd een voorzet verlengd werd op RKESV-spits Lex Camp die hoog boven de verdediging van vv Maarheeze met een kopbal de 0-1 kon aantekenen. Vv Maarheeze probeerde zich na deze tegentreffer te herpakken maar ondanks de inzet was duidelijk dat er geen team op het veld stond. Door de diverse blessures was het opgestelde elftal verre van een team en hing als “los zand”aan elkaar, dat amper gevaarlijk kon zijn richting doel van RKESV. In de 32e minuut werd dit schrijnend zichtbaar toen andermaal RKESV-spits Lex Camp met een mooi steekpass in stelling werd gebracht. Met een simpele kapbeweging werd de verdediging van vv Maarheeze uitgespeeld en knalde hij via de onderkant van de lat de 0-2 voor RKESV binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging Maarheeze, gedwongen door de achterstand, nog meer risico’s nemen en toonde nog meer inzet om de gelijkmaker te forceren. RKESV kon het zich permitteren om achterover te leunen en was daardoor gevaarlijk via de counter. Dit resulteerde in de 57e minuut in een vrije trap die op de lat van het Maarheeze doel kwam.  Maarheeze kon het daarentegen de doelman van RKESV nauwelijks gevaarlijk maken maar kwam in de 66e minuut toch terug in de wedstrijd. Een vrije trap van invaller Robert vd Broek kwam bij spits Robin van Vuurden die de 1-2 kon binnen tikken. Maarheeze putte hieruit weliswaar weer enige hoop, maar ondanks de getoonde inzet kon het nauwelijks nog gevaarlijk worden en mocht het zich gelukkig prijzen dat RKESV uit de gevaarlijke counters niet meer wist te scoren.

Na negentig minuten, floot de goed leidende scheidsrechter, Dhr. Vereijken uit Stiphout, voor het eindsignaal en was RKESV dan ook de gelukkige ploeg met een 1-2 overwinning.

De foto’s zijn van Mieke Mulder.

Powered by Blog Grabber