Maatjesproject Cranendonck; voor alle leeftijden

Het Maatjesproject Cranendonck heeft deelnemers in alle leeftijden en is daarom op zoek naar vrijwilligers in alle leeftijden.

Het Maatjesproject Cranendonck is er voor die mensen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. De koppeling met een vrijwilliger duurt een jaar en in dat jaar moet…Maatjesproject Cranendonck; voor alle leeftijden

22-10-2015 14:00 – Ingezonden door Redactie

Het Maatjesproject Cranendonck heeft deelnemers in alle leeftijden en is daarom op zoek naar vrijwilligers in alle leeftijden.

Het Maatjesproject Cranendonck is er voor die mensen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. De koppeling met een vrijwilliger duurt een jaar en in dat jaar moet er een stap te nemen zijn. Die stap kan van alles zijn: ik wil mijn theoriecertificaat halen maar ben niet in staat volledig zelfstandig hiervoor te leren, ik wil vrijwilligerswerk gaan doen, maar weet niet wat en hoe ik dat moet organiseren. Maar het kan ook zijn dat je je eigen sociale netwerk wilt uitbreiden, maar niet alleen ergens op af durft te stappen. Ook het leren organiseren van je eigen administratie kan een vraag zijn voor het maatjesproject.

Op dit moment hebben we bijvoorbeeld een vraag van een jonge man die beter wil leren omgaan met de computer. Het gaat om een statushouder die de Nederlandse taal nog niet volledig machtig is, dus dat mag meteen ook geoefend worden. Dus heb je interesse in het delen van je kennis op het gebied van de computer en heb je een dagdeel in de week de tijd? Dan wil hij jou graag ontmoeten!

Daarnaast is er een nieuwe doelgroep: jonge kinderen met een vorm van autisme of adhd die één op één begeleiding vragen om leuke dingen te doen. Enerzijds om ouders en broers en zussen te ontlasten maar anderzijds ook om het kind even kind te laten zijn.

Het vrijwilligerswerk binnen het Maatjesproject is flexibel, uitdagend en tijdelijk van aard. Je hebt één op één contact met iemand en werkt toe naar zelfstandigheid. Er is een introductiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers, naast een intakegesprek en reiskosten worden vergoed. Aanmelden voor vrijwilligerswerk bij het Maatjesproject Cranendonck, onderdeel van Paladijn, kan telefonisch via 0495-592557 of per mail via carrievanhoef@paladijn-welzijn.nl.

Powered by Blog Grabber