Masters ZPK Budel op weg naar EK

Nu de Europese Masters Kampioenschappen in Londen langzaamaan in beeld komen, is het weer tijd om wat extra tijden te verzamelen. Daarom trok Zwem- en Poloklub Budel afgelopen zondag met 7 zwemmers naar de Masters Zuidelijke Cirkel deel 5 in Breda. Diverse slagen en afstanden stonden op het programma;…Masters ZPK Budel op weg naar EK

13-11-2015 10:34 – Ingezonden door Redactie

Nu de Europese Masters Kampioenschappen in Londen langzaamaan in beeld komen, is het weer tijd om wat extra tijden te verzamelen. Daarom trok Zwem- en Poloklub Budel afgelopen zondag met 7 zwemmers naar de Masters Zuidelijke Cirkel deel 5 in Breda. Diverse slagen en afstanden stonden op het programma; van de 25m vlinderslag tot de 200m vrije slag. 

Allereerst startten Joyce Raemaekers, Albert Roosenboom en Carola Hompes op de 25m vlinderslag. Alle drie wisten zij een persoonlijk record neer te zetten. Joyce en Albert eindigden op een eerste plaats en Carola werd tweede. 

Hierna zwommen Ruud Kennis, Ronnie Boelens en Wiljo Mackus de 200m vrije slag; een mooie afstand, daar ook de tussentijden officieel meetellen. Alle drie zwommen ze een PR, een limiet voor de Europese Kampioenschappen op de 50m, 100m en 200m vrije slag én eindigden in de top 3. 

Vervolgens verscheen Jolanda van Knippenberg voor de eerste keer aan de startblokken voor de 100m rugslag. Met een persoonlijk record, een limiet voor de Europese Kampioenschappen en een derde plaats mag zij erg trots zijn op het resultaat! Ook Albert Roosenboom en Carola Hompes klommen even later trots uit het water. Zij zwommen een mooie tijd die goed is voor de Europese Kampioenschappen en eindigden op een mooie plaats in de top 3. Ook Joyce Raemaekers wist goed te vlammen op de 25m rugslag. Ze verbeterde haar inschrijftijd en eindigde op de eerste plaats. 

De daaropvolgende 50m vrije slag was voor ZPK Budel weer een mannennummer, gezwommen door Albert Roosenboom, Ronnie Boelens, Ruud Kennis en Wiljo Mackus. Ze gingen als een speer en behaalden weer vier nieuwe mooi limieten voor de Europese Kampioenschappen! 

Het laatste persoonlijke nummer werd gezwommen door Carola Hompes. Op de 25m schoolslag zwom zij een mooie tijd en eindigde ze op de derde plaats. Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met de estafette 4 x 25m wisselslag gemengd, waar de Masters van ZPK Budel de derde plaats wisten te veroveren. Voor de volledige uitslag en meer informatie over het Masterszwemmen, kijk dan op onze website: www.zpkbudel.nl

Powered by Blog Grabber