Mooi afscheidsconcert voor Jaak Daemen

Op zondagmiddag 1 november 2015 vond het afscheidsconcert van dirigent Jaak Daemen plaats in Den Donck in Soerendonk. In een uitverkochte zaal heeft Jaak voor de laatste keer de muzikale leiding van het…Mooi afscheidsconcert voor Jaak Daemen

07-11-2015 10:44 – Ingezonden door Redactie

Op zondagmiddag 1 november 2015 vond het afscheidsconcert van dirigent Jaak Daemen plaats in Den Donck in Soerendonk. In een uitverkochte zaal heeft Jaak voor de laatste keer de muzikale leiding van het Soeriks Muziek Gezelschap op zich genomen.

Het was een muzikale en gezellige middag. Het SMG speelde verschillende favoriete nummers van Jaak. Daarnaast werd het SMG ondersteund door zang van Ine Slenders, Laura van Mierlo en Paul Cummins. Ook de blokfluitgroep onder leiding van Ellen Vissers lieten hun mooiste klanken horen. Daarnaast gaf de jeugd van het SMG, genaamd Zurriks Muziek Gezelschap, ook een optreden onder leiding van Toine van Gompel.  Als verrassing voor Jaak hadden Fred Smits en Frank Groenen een ludieke tekst gemaakt op het lied ‘Hee goade mee’. Fred en Frank kwamen tot de conclusie dat als Jaak ermee stopt zijn blad muziek wel kapot gescheurd kon worden. Zo gezegd zo gedaan. Jaak kreeg het hier wel even benauwd van, maar gelukkig was er stiekem andere muziek op zijn standaard gelegd. Zo kon Jaak zijn blad muziek toch nog doorgeven aan zijn opvolger, dirigent Toine van Gompel. Bij het laatste nummer dirigeerde Jaak nog een aantal maten waarna Toine het overnam. Jaak maakte van de gelegenheid gebruik om alle muzikanten tijdens dit laatste nummer een hand te geven en te bedanken. Jaak: Bedankt, namens alle leden van het SMG, voor de 13 fantastische jaren dat je ons hebt gedirigeerd!

 Foto Mirthe Rutjes

Powered by Blog Grabber