Musique Spectaculair Junior 2014

Op donderdag 6 november organiseert De Poort van Brabant, in samenwerking met de basisscholen van Maarheeze, het tweejaarlijks muziek- en theaterspektakel Musique Spectaculair Junior. Het thema…Musique Spectaculair Junior 2014

04-11-2014 09:17 – Ingezonden door Redactie

Op donderdag 6 november organiseert De Poort van Brabant, in samenwerking met de basisscholen van Maarheeze, het tweejaarlijks muziek- en theaterspektakel Musique Spectaculair Junior. Het thema van dit jaar is Carnaval Festival. 

De kinderen van OBS Cranendonck (groep 6 en 7) en van de Stapsteen (groep 5 en 6) zijn al maandenlang hard aan het oefenen met muziek, dans en theater om twee fantastische optredens neer te zetten. In de middag zullen ze optreden voor hun schoolgenoten en ’s avonds zal er een optreden gegeven worden voor alle ouders, opa’s en oma’s, vrienden, kennissen en andere liefhebbers. Alle optredens vinden in de Smeltkroes plaats. De entree bedraagt € 2,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang of via info@depoortvanbrabant.nl

Tijdens deze editie van Musique Spectaculair Junior komen de poppen van het bekende Carnaval Festival tot leven. Ze hebben het bekende deuntje al zo vaak gehoord dat ze op een muzikale tocht gaan langs alle werelddelen om een nieuw lied te zoeken. Onder begeleiding van het jeugdorkest van De Poort van Brabant belooft het een indrukwekkende reis te worden. 

Om het jaar slaan Muziekvereniging De Poort van Brabant en de scholen van Maarheeze de handen ineen om dit culturele evenement voor de kinderen mogelijk te maken. Door kinderen samen te laten musiceren, dansen of toneel te laten spelen stimuleer je hun ontwikkeling en bevorder je hun sociale vaardigheden. De muziekvereniging vindt het daarom belangrijk om de jeugd een platform te bieden voor culturele ontwikkeling middels projecten als Musique Spectaculair Junior. In het kader van de ontwikkeling van de jeugd heeft De Poort van Brabant het project eveneens aangemeld voor “Rabobank Samen Sterker”. Met dit initiatief stelt Rabobank Weerterland en Cranendonck € 75.000,- beschikbaar voor verenigingen en stichtingen. Alle leden van de Rabobank Weerterland en Cranendonck mogen hun stem uitbrengen (max.2 per vereniging) op de aangemelde projecten. Op basis van het uitgebrachte aantal stemmen wordt dit bedrag vervolgens verdeeld. De stemperiode loopt van 4 t/m 14 november.

Powered by Blog Grabber