Neerpeltse beiaard ingespeeld

Onder grote belangstelling – de Sint Niklaaskerk zat afgeladen vol – werd afgelopen zondag 15 november de Neerpeltse beiaard ‘ingespeeld’. Tijdens het eerste – academische – gedeelte was het woord voor…Neerpeltse beiaard ingespeeld

21-11-2015 10:00 – Ingezonden door Redactie

Onder grote belangstelling – de Sint Niklaaskerk zat afgeladen vol – werd afgelopen zondag 15 november de Neerpeltse beiaard ‘ingespeeld’. Tijdens het eerste – academische – gedeelte was het woord voor Guy Klok (voorzitter van het beiaardcomité), Arie Abbenes (beiaard-adviseur) en burgemeester Raf Drieskens, maar daarna was het aan beiaardier Jan Verheyen die zich naar zijn nieuw werkterrein mocht begeven, waar hij de beiaard mocht inspelen met het door de Neerpeltenaren verkozen lied ‘Van de stiëne brug’ van Flor Claesen. 

Dit lied haalde het met ruime voorsprong op ‘Geef me een kus’ van Stijn Meuris. Het publiek kon stemmen op een van de twaalf geselecteerde liederen die allemaal een link hebben met Neerpelt. Ook werd er met het nummer ‘Imagine’ van John Lennon een even stilgestaan bij de aanslagen in Parijs. Daarna werd er door iedereen nog gezellig nagepraat tijdens de receptie. Het publiek kon er die dag binnenkomen en rustig verder van de beiaardklanken genieten, want er is een geluidsversterking binnen in de Sint-Niklaaskerk. Daar kan iedereen via een videoverbinding de beiaardiers ook aan het werk zien. Een historiek van de totstandkoming vind je op de website: https://beiaard.wordpress.com

Powered by Blog Grabber