Nieuw biljartspel

Het 5-Ballspel is een nieuw spel waar alles in zit, spanning, plezier, tactiek en precisie. 5-Ballspel is een combinatie van carambole, darts en pool. Het nieuwe biljartspel werd in de ontwikkelingsfase langdurig getest door mannen, vrouwen en jeugd.Nieuw biljartspel

30-10-2014 13:14 – Ingezonden door Redactie

Het 5-Ballspel is een nieuw spel waar alles in zit, spanning, plezier, tactiek en precisie. 5-Ballspel is een combinatie van carambole, darts en pool. Het nieuwe biljartspel werd in de ontwikkelingsfase langdurig getest door mannen, vrouwen en jeugd. Het is een aanvulling en een zeer laagdrempelige variant binnen de huidige spelsoorten in de biljartsport. De personen die het spel speelden waren razend enthousiast en ook mensen die nog nooit gebiljart hadden vonden het een verrassend leuk en verslavend spel. Typisch een spel voor jong en oud, zowel voor mannen als vrouwen.

Het 5-Ballspel wordt gespeeld in sets. Voor aanvang van het spel spreek je met elkaar af hoeveel sets er worden gespeeld. Bijvoorbeeld: best of 3, 5 of 7 enz. Ook het aantal punten per set, spreek je van te voren met elkaar af. Altijd oneven punten, bijvoorbeeld: 51 punten, 101, 151, enz. Bij het 5-Ballspel tel je van het aantal afgesproken punten, terug naar 0 (nul). De punten worden toegekend als je minimaal twee ballen hebt gecaramboleerd. De gecaramboleerde ballen vormen samen de totaal aantal geldige punten. Je eigen stootbal wordt niet meegeteld. De spelers stoten om de beurt. De speler die het eerst op 0 (nul) uitkomt, heeft de set gewonnen. De speler die de meeste sets heeft gewonnen is uiteindelijk winnaar.

DSP ’t Buuls Trefpunt organiseert twee bijeenkomsten waarbij meer uitleg gegeven wordt over het spel en u kunt zien en ervaren hoe het spel gespeeld wordt. Bij voldoende belangstelling wordt er na deze bijeenkomsten een vaste activiteit opgezet. De bijeenkomsten vinden plaats op 5 november van 19.00u tot 21.00u en op 8 november van 10.00u tot 12.00u in De Borgh in Budel. Aanmelden kan tot 31 oktober via 0495-592557 of www.buulstrefpunt.nl/contact.

Powered by Blog Grabber