Nieuwe boekenhuisjes in Overpelt

In elke Overpeltse wijk vind je binnenkort een ‘boekenhuisje’. Momenteel kan je in zo’n huisje in ’t Pelterke en de pastorijtuin al gratis een boek uit het huisje kiezen en/of omruilen voor een boek uit…Nieuwe boekenhuisjes in Overpelt

20-10-2015 14:00 – Ingezonden door Redactie

In elke Overpeltse wijk vind je binnenkort een ‘boekenhuisje’. Momenteel kan je in zo’n huisje in ’t Pelterke en de pastorijtuin al gratis een boek uit het huisje kiezen en/of omruilen voor een boek uit je eigen boekenkast. In de bib zelf blijft uiteraard ook nog steeds iedereen welkom. 

Overpelt krijgt er binnenkort enkele nieuwe ‘boekenhuisjes’ bij. In het kader van de voorleesweek in november plaatst het gemeentebestuur nieuwe boekenhuisjes in de Peltse kerkdorpen. Momenteel vind je al een boekenhuisje in de pastorijtuin en speeltuin van ’t Pelterke. Het concept van zo’n boekenhuisje is simpel: iedereen kan gratis een boek uit het huisje kiezen en/of omruilen voor een boek uit je eigen boekenkast of het later weer terugzetten. De boekenhuisjes worden ontwikkeld door leerlingen van Wico campus TIO. In elk kastje is plaats voor een 30 à 40 boeken. Heb je zelf boeken die je niet meer leest, die nog in goede staat zijn en die nog door anderen kunnen worden gebruikt? Geef ze gerust een plekje in een van de boekenhuisjes.

De kwaliteit van de huidige boekenhuisjes wordt regelmatig nagekeken door ‘peters en meters’, enkele gemotiveerde vrijwilligers die ook indien nodig het huisje van nieuwe boeken voorzien. Schepen van cultuur Ann Van Dorpe: ‘Als gemeente zijn we onze vrijwilligers – het personeel en de bewoners van de Vloeter – voor het kastje in ’t Pelterke en Liene Winters en Inge Croonen voor dat in de pastorijtuin – enorm dankbaar voor alle inspanningen. Het werk dat al onze vrijwilligers in Overpelt doen is onbetaalbaar. We kunnen hen daarom niet genoeg in de bloemetjes zetten.’

Voor de nieuwe boekenhuisjes is het gemeentebestuur op zoek naar ‘peters en meters’. Misschien passeer je regelmatig langs een van de boekenhuisjes en heb je wat tijd om eens een kijkje te gaan nemen. Interesse? Geef dan gerust een seintje in onze gemeentelijke openbare bibliotheek (tel. 011/64 59 72 of bibliotheek@overpelt.be).

 

Powered by Blog Grabber