Nieuwe bouwkavels in Achel

Nieuwe bouwkavels in AchelReeds vele jaren biedt het stadsbestuur aan haar inwoners de kans om betaalbare bouwkavels, koop- en huurwoningen aan te schaffen. Hamont-Achel sloeg deze weg reeds jaren geleden…Nieuwe bouwkavels in Achel

10-10-2014 13:45 – Ingezonden door Redactie

Reeds vele jaren biedt het stadsbestuur aan haar inwoners de kans om betaalbare bouwkavels, koop- en huurwoningen aan te schaffen. Hamont-Achel sloeg deze weg reeds jaren geleden in wegens de hoge particuliere grond- en woningprijzen, die in onze stad boven het Vlaamse gemiddelde lagen en nog steeds liggen. Heel wat jonge inwoners trokken om die reden de stadsgrenzen over.

Meer dan 250 bouwkavels werden de voorbije jaren reeds verkocht aan de jonge Hamont-Achelaren. De Kolleberg, Pachtweg, Huisveld, Rangeerweg, Margrietstraat, Windmolenstraat,… het zijn maar enkele voorbeelden van verkavelingen waar in de loop der jaren nieuwe gemeenschappen zijn gesticht. Het stadsbestuur is bovendien voortdurend op zoek naar nieuwe verkavelingsmogelijkheden.

De nieuwste verkaveling, die de naam Berkenstraat zal dragen, situeert zich op de oude voetbalterreinen van Achel VV. Een dertigtal bouwkavels zullen dit najaar te koop worden aangeboden, terwijl een vijftiental andere kavels bestemd zijn voor sociale woningbouw.

Momenteel zijn er nog enkele halfopen bebouwingen beschikbaar in de Kolleberg– en Klaprooslaan. In het najaar worden de kavels in de Berkenstraat te koop aangeboden.

Mensen die ouder zijn dan 18 jaar en interesse hebben in een bouwkavel, kunnen zich registreren op de wachtlijst, door contact op te nemen met de dienst stadsontwikkeling (Caroline Dreezen), telefonisch op 011 44 50 40 of per e-mail op cdreezen@hamont-achel.be.

Meer informatie over de beschikbare bouwkavels en over de voorwaarden is terug te vinden op www.hamont-achel.be/bouwkavels.

Powered by Blog Grabber