Noor Segers succesvol

Zondag 12 oktober reisde een klein gezelschap van Zwem- en Poloklub Budel af naar Tilburg. Hier werd namelijk het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie georganiseerd. In deze competitie strijden…Noor Segers succesvol

26-10-2014 14:47 – Ingezonden door Redactie

Zondag 12 oktober reisde een klein gezelschap van Zwem- en Poloklub Budel af naar Tilburg. Hier werd namelijk het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie georganiseerd. In deze competitie strijden zwemverenigingen uit heel Nederland tegen elkaar om de hoogste positie in het puntenklassement. ZPK Budel komt uit in de derde klasse van District Zuid, wat inhoudt dat zij tegen 13 andere verenigingen uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg strijden. Daar het onmogelijk is om zoveel zwemmers tijdens één wedstrijd aan bod te laten komen, wordt de wedstrijd in meerdere zwembaden georganiseerd, waardoor iedere vereniging nog slechts twee à drie directe concurrenten heeft. Voor ZPK Budel houdt dit in dat er dit seizoen wordt gezwommen tegen EOZC uit Oirschot, Thalassa uit Geldrop en De Dokkelaers uit Hilvarenbeek. Al bij de eerste estafette bleek dat ZPK Budel een geduchte concurrent voor deze verenigingen is. Carola Hompes, Kirsten Lenders, Jonie Meurkens en Joyce Raemaekers gingen hard van start en wisten de concurrenten op de 4 x 50m vrije slag zo’n 12 seconden voor te blijven. Hetzelfde gold voor het estafetteteam bestaande uit Kirsten Lenders, Kyra Meurkens, Mirte Giesberts en Jonie Meurkens. Ook zij wisten hun tegenstanders met een flinke voorsprong achter zich te laten. Een belangrijke rol was hierin weggelegd voor startzwemster Kirsten, die met haar 35.68 zelfs een limiet voor de Regionale Sprint Kampioenschappen wist te behalen! Het derde estafetteteam bestaande uit Neel Steensels, Sven Lenders, Quint van Rixtel en Tygo van Rixtel wist een mooie tweede plaats te behalen op de 4 x 50m wisselslag. Dit mede door de snelle start van Neel Steensels, die met zijn 36.81 op de 50m rugslag direct een limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen te pakken had. Een mooi begin van de wedstrijd! Hierna was het aan de zwemmers om zich individueel te bewijzen. Zij konden zich – net als Neel en Kirsten – een limiet voor de Regionale Kampioenschappen proberen te zwemmen en/of een medaille winnen. Quint van Rixtel was vastbesloten een limiet op de 50m vrije slag te behalen en dat deed hij! Met zijn 30.95 is hij van deelname aan de Regionale Sprint Kampioenschappen verzekerd. Ook Rick de Greef heeft zijn startbewijs voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen te pakken, dankzij zijn 31.08 op de 50m schoolslag. Het rijtje wordt compleet gemaakt door Noor Segers. Dankzij haar snelle 46.67 op de 50m schoolslag, heeft zij haar eerste persoonlijke limiet voor de Regionale Sprint Kampioenschappen te pakken. Ook wist Noor drie nieuwe clubrecords achter haar naam te plaatsen. Zo verbrak ze op de 50m schoolslag het clubrecord van oud-lid Sanne Lukken en was haar tijd op de 25m rugslag (20.41) goed om de clubrecords van oud-leden Serina Damen en Maxime Schoones uit te boeken te doen verdwijnen! Tenslotte waren er nog medailles voor: Merlin Meurkens (zilver en brons), Kaat Steensels (goud en brons), Britt Slegers (zilver), Noor Segers (twee maal goud), Kirsten Lenders (brons), Tygo van Rixtel (twee maal goud) Neel Steensels (zilver en brons), Quint van Rixtel (goud en zilver), Jonie Meurkens (goud en zilver), Joyce Raemaekers (goud), Carola Hompes (goud) en Rick de Greef (twee maal goud). Voor de complete uitslag, kijk op onze website: www.zpkbudel.nl. Hier zal binnenkort ook de tussenstand van de Nationale Zwemcompetitie worden gepubliceerd. 

Powered by Blog Grabber