Okra wandelde langs De Doodendraad

Okra trefpunt Hamont organiseert regelmatig wandelingen in de natuur in en rond Hamont-Achel. Ter hoogte van de Ezel in het duinengebied van Hamont-Achel staat ‘den Draad’. Of toch een stukje daarvan….Okra wandelde langs De Doodendraad

08-11-2015 13:00 – Ingezonden door Redactie

Okra trefpunt Hamont organiseert regelmatig wandelingen in de natuur in en rond Hamont-Achel. Ter hoogte van de Ezel in het duinengebied van Hamont-Achel staat ‘den Draad’. Of toch een stukje daarvan. Het gaat om een nieuwe reconstructie van de Doodendraad. Die werd opgericht door de Duitsers tijdens Wereldoorlog I en scheidde België van het niet bezette Nederland. Honderden mensen lieten het leven aan de Doodendraad. Verhalen die vandaag verteld worden op de infopanelen naast de reconstructie. Het is dan ook een tragisch stukje geschiedenis dat niet vergeten mag worden. Aangegeven wandelroute op paaltjes volgen met als symbool de “klaproos” (poppies) Voor méér informatie rond het maandelijks programma van Okra trefpunt-Hamont: surf naar www.okra.be/trefpunt-hamont

Powered by Blog Grabber