Oorspronkelijk met An Melis en vrienden

Oorspronkelijkheid is de leidraad doorheen een avond van inspirerende woorden, beelden en klanken. Inventies van J.S. Bach, teksten van Dirk Smits en An Melis en beelden van Zjuul Devens worden gebracht door een gelegenheidscollectief van oude getrouwen en jong aanstormend talent.
An Melis studeerde…Oorspronkelijk met An Melis en vrienden

30-11-2015 11:00 – Ingezonden door Redactie

Oorspronkelijkheid is de leidraad doorheen een avond van inspirerende woorden, beelden en klanken. Inventies van J.S. Bach, teksten van Dirk Smits en An Melis en beelden van Zjuul Devens worden gebracht door een gelegenheidscollectief van oude getrouwen en jong aanstormend talent. 

An Melis studeerde in 1976 af aan het Conservatorium in Antwerpen als een van de eerste leerlingen van Dora van der Groen. Jarenlang docent Woord aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs, maakt zij haar eigen theater-, vertel- en poëzieprojecten, schrijft haar eigen teksten naast haar werk als spel- en stempedagoge.

Zjuul Devens is fotograaf, kunstenaar en maker van multimediale installaties. Hij was lector aan de Plantijn Hogeschool (nu AP) in MultiMedia.

Violiste Clara Evens voltooit dit jaar haar master aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Yuzuko Horigome en volgde masterclasses bij Rodney Friend, Philippe Graffin, Cyrus Forough en Valery Oistrakh. Ze speelt in binnen- en buitenland, solo en in kamermuziekensembles.

Celliste Nele Gilis studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde haar master bij Olsi Leka in het conservatorium in Antwerpen naast masterclasses bij Gavriel Lipkind, Didier Poskin, Roel Dieltiens en Peter Manning. Ze speelt zowel solo als in haar vast duo Pienavoce en Consorella. Ze leidt een strijkorkest in samenwerking met het jeugd- en kinderkoor Villanella. 

De Boog programmeert elke tweede dinsdag van de maand poëzie en literatuur, met uitstapjes naar theater, muziek en dans, op het podium van café RoodWit. De Boog brengt de podiumkunsten dicht bij de mensen. Daarom is de toegangsprijs principieel laag (5 euro). De voorstellingen beginnen steeds om 20u30. Deuren gaan open om 19:30. Gezien de beperkte ruimte kan je best reserveren.

Alle info en reservaties: Café RoodWit, Generaal Drubbelstr. 43, Berchem (vlakbij Statiestr.) tel. 03/239 34 68

Powered by Blog Grabber