Opnieuw grote nederlaag voor dames FCC

SVC’2000 was afgelopen zondag de te kloppen tegenstander. Met 2 punten meer voor SVC’2000 op de ranglijst zou het best eens een mooie partij kunnen worden in Roermond. FCC begon fel en gretig wat na 4 minuten de openingstreffer opleverde. Very kon na goed jaagwerk op een leeg doel af; 0-1.Opnieuw grote nederlaag voor dames FCC

13-11-2015 10:26 – Ingezonden door Redactie

SVC’2000 was afgelopen zondag de te kloppen tegenstander. Met 2 punten meer voor SVC’2000 op de ranglijst zou het best eens een mooie partij kunnen worden in Roermond. FCC begon fel en gretig wat na 4 minuten de openingstreffer opleverde. Very kon na goed jaagwerk op een leeg doel af; 0-1. 

Wat er het kwartier daarna gebeurde is met geen pen te beschrijven. 5 tegentreffers, merendeel door niet daadkrachtig genoeg optreden van FCC spelers liet de wedstrijd volledig kantelen; 5-1. 

Ongeloof overheerste en het werd achter de feiten aanlopen. Na 20 minuten werd er gewisseld en werd er gekozen voor een meer aanvallende opstelling. SVC liet zich dit rustig aanleunen en kon tot de rust gemakkelijk overeind blijven. Net voor rust leverde het ploeteren van FCC wel wat kansjes op, maar tot enige vorm van aansluiting kwam het niet. In de rust werd benadrukt dat er veel te veel ruimte werd gelaten aan de tegenstander en dat er veel verder van het eigen doel af gevoetbald diende te worden. De tweede helft kon FCC iets beter tegenstand bieden, maar SVC’2000 bleef goed combineren en ze konden elkaar gemakkelijk vinden. Het leverde nog 2 treffers op, 7-1. FCC kon daar maar mondjesmaat iets tegenover zetten en de kansen die er kwamen werden niet verzilverd. Een duidelijke balans, op minimaal 8 van de 11 posities werden de FCC dames afgetroefd, dus volop werk aan de winkel de komende week. Zondag de 15e komt SNA op bezoek, dan hebben de dames de kans om zich te revancheren voor deze beschamende nederlaag. 

Het 7-tal deed wel weer goede zaken. Thuis werd Boskant met 3-1 opzij gezet. De dames begonnen zeer fel aan het duel en voor rust kon er daarom al drie keer gescoord worden. Debutante Robin opende de score, waarna Irina en Mirthe voor een 3-0 ruststand zorgden. Na rust zakte het duel wat in en leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. Boskant deed nog wel wat terug door tegen te scoren, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Prima resultaat voor het 7-tal! 

Volgende week spelen ze opnieuw thuis tegen Ulysses uit Megen om 12 uur.

Powered by Blog Grabber