Overtuigende winst Ledûb dames 1

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gaf Ledub een goed gevolg aan de zegereeks waar het dit seizoen mee is gestart. Trivos dames 1, een tot dusver onbekende tegenstander, is met 4-0 terug huiswaarts…Overtuigende winst Ledûb dames 1

22-10-2015 14:13 – Ingezonden door Redactie

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gaf Ledub een goed gevolg aan de zegereeks waar het dit seizoen mee is gestart. Trivos dames 1, een tot dusver onbekende tegenstander, is met 4-0 terug huiswaarts gestuurd.

Tijdens het inspelen werd duidelijk dat Trivos het qua lengte en bezetting goed voor elkaar heeft. Dit bleek ook tijdens de eerste set. Ledub nam steeds een voorsprong van drie tot vijf punten, al overkwam het ons vaak dat de stand door Trivos weer gelijk werd getrokken. Een klasse van Trivos of onvoldoende scherpte bij Ledub?

De tweede set zou hier antwoord op geven. De eerste set was -met 25-21 als uitslag- nog enigszins spannend, de tweede set werd ruim gewonnen met 25-12. Ledub had in deze set haar zaken prima op orde en wist met de goede spelverdeling van Sharon Peggen, vaak een ongeorganiseerd blok bij de tegenstander te creëren. De gehele wedstrijd wisten Saskia Slenders en Mirthe Engelen hiervan prima te profiteren.

Een sterke tweede set en een 2-0 voorsprong geeft vertrouwen voor een goed vervolg van een wedstrijd. Al zal de scherpte wel aanwezig moet blijven. Gelukkig startte Ledub goed in de derde set. Aan prima aanvalsspel werd een vervolg gegeven. Echter stokte dit prima spel halverwege de set waardoor Trivos punt bij punt, dichterbij wist te komen. Een voorsprong van zes punten, werd op de stand van 23-23 gelijk getrokken. Op die stand was het Saskia die met een tactische bal het eerste setpoint voor Ledûb noteerde. Mirthe maakte met een sterke service direct een einde aan de illusies van Trivos voor eventuele setwinst.

In de derde set waren we gewaarschuwd en zodoende startten we fel genoeg in de laatste set. Deze set dicteerde Ledub volledig waarbij Michelle Koolen haar volleybaltalent liet zien. Met een knappe 4-0 overwinning op zak kijken we uit naar komend weekend. We spelen dan voor de nationale bekercompetitie een vierkamp tegen ADC uit Urmond, Velden, en buur VC Weert. Dit alles in Velden.

Powered by Blog Grabber