Park Houthalen – K. Achel VV (0-4)

De bezoekers in een winning mood tegen een ploeg die in een dipje zit. Desondanks toch een ploeg die tegen K Achel VV altijd wat meer kan.
De wedstrijd startte met 1 minuut stilte omwille van het verschrikkelijke drama dat
zich in Parijs heeft afgespeeld, en daarna weer verder… Achel neemt vanaf…Park Houthalen – K. Achel VV (0-4)

20-11-2015 14:00 – Ingezonden door Redactie

De bezoekers in een winning mood tegen een ploeg die in een dipje zit. Desondanks toch een ploeg die tegen K Achel VV altijd wat meer kan.

De wedstrijd startte met 1 minuut stilte omwille van het verschrikkelijke drama dat

zich in Parijs heeft afgespeeld, en daarna weer verder… Achel neemt vanaf het begin het initiatief en in de 4e minuut kan Bram Geers al een 1e keer richting doel trappen, zijn schot gaat naast. Omwille van het feit dat Park Houthalen alles inzet op zijn 2 snelle aanvallers, werken ze alleen met lange ballen die door de Achelse verdediging makkelijk worden onderschept. Hierdoor is er zeer weinig middenveldvoetbal van de thuisploeg en kunnen de bezoekers de wedstrijd rustig controleren. Achel is dan ook de meest gevaarlijke ploeg en in minuut 23 kan een prima actie van Gwenn Dierckx en Chris Corens maar nipt van de lijn gered worden. De bezoekers drukken door en even later wordt een knal van Koen Cools al dan niet met de arm tegengehouden. De inzet van K Achel VV wordt in de 24e minuut beloond. Koen Cools speelt de bal tot bij Chris Corens, die tikt slim door naar de inlopende Bert Van Den Dungen die op zijn beurt simpel binnentikt, 0-1. Een onherkenbaar Park Houthalen is niet bij machte om daar iets tegenover te zetten, en in de 37e minuut verdubbelt K Achel VV de voorsprong. Een ingestudeerde hoekschop komt tot bij Gert Timmermans, en hij maakt zijn allereerste doelpunt voor K Achel VV. Een kroon op het werk voor zijn wekelijkse verdedigende inzet en een 0-2 stand voor de bezoekers. En nog is het niet gedaan, enkele minuten voor rust verovert Kevin Wielockx de bal op het middenveld en passt in één keer door tot bij Chris Corens. Deze behoudt het overzicht, geeft de bal mee met Gwenn Dierckx, die eerst zijn verdediger achter zich laat en dan met een subtiel maar heerlijk lobje de keeper verslaat, 0-3, meteen ook de ruststand.

De 1e kans van de 2e helft is voor de thuisploeg, de bal wordt in het zijnet geknald. Er wordt wat steriele druk door de thuisploeg uitgeoefend, maar verontrustend is het niet. Onze verdedigers en keeper geven geen duimbreed toe. Door die lichte druk kan de thuisploeg wel wat mogelijkheden bij elkaar sprokkelen, maar hun aanval is te onmondig om hier een echte doelkans uit te puren. In minuut 62 dan toch wat commotie. De scheidsrechter trekt een rode kaart voor Raf Plessers wegens vermeend doorgaan op de tegenstander. Een beslissing die in een fractie van een seconde genomen moet worden en voor Raf Plessers ongunstig uitvalt. Met 10 verder dus. Trainer Bart Vandewalle brengt dan met Pieter Bloemen een extra verdediger in ten nadele van de meer aanvallend ingestelde Johnny Bekaert. Deze laatste heeft zijn rustminuten dubbel en dik verdiend, want ook vandaag zagen we hem weer op zijn sterkst spelen. Park Houthalen kan dan heel even gebruik maken van de situatie en Maarten Brecko moet 2 keer kort na elkaar zijn kunnen tonen. Iets wat hij ook doet natuurlijk… Verder dan die 2 kansen komt de thuisploeg niet. Het zijn de bezoekers die met z’n tienen de aanvallende lijnen uitzetten. Eerst is er Bram Geers, zijn schot wordt afgeblokt, maar 5 minuten later is het toch raak. Balwinst Pieter Bloemen, hij speelt direct in op Gwenn Dierckx en hij geeft met een magistrale lob van op zo’n 35 meter afstand de keeper het nakijken, 0-4 na 81 minuten. Achel controleert de laatste 10 minuten de wedstrijd, en kan zo oververdiend afsluiten en het feestje in gang zetten.

Powered by Blog Grabber