Prestaties zwemmers beloond met maar liefst 26 medailles!

Zondag 11 oktober vond de eerste Swimkick- en Miniorenwedstrijd van het nieuwe zwemseizoen plaats. Deze wedstrijd, speciaal voor zwemmers tot en met twaalf jaar, vond plaats in het Zuiderpoortbad te Budel. Vanuit Zwem- en Poloklub Budel deden er maar liefst 21 jongens en meisjes mee.Prestaties zwemmers beloond met maar liefst 26 medailles!

15-10-2015 15:44 – Ingezonden door Redactie

Zondag 11 oktober vond de eerste Swimkick- en Miniorenwedstrijd van het nieuwe zwemseizoen plaats. Deze wedstrijd, speciaal voor zwemmers tot en met twaalf jaar, vond plaats in het Zuiderpoortbad te Budel. Vanuit Zwem- en Poloklub Budel deden er maar liefst 21 jongens en meisjes mee.

De jongsten van het stel mochten starten op de 25m rugslag en de 25m vrije slag. Stijn Lukken, Annabel Vluggen, Sanne van Rooij, Seija Timmermans, Janneke Thielens, Roel Vluggen, Selma van Dijk, Sofia van Dijk en Anouk van Nijmweegen wisten allen één of meerdere persoonlijke records te behalen, maar de meeste seconden werden er toch afgesnoept door Janneke Thielens. Zij verbeterde namelijk ruim negen seconden op de rugslag en bijna acht seconden op de vrije slag!

Marie Schuurmans, Fleur Slegers, Merlin Meurkens en Ilse van Rooij mochten starten op de 50m rugslag en de 50m vrije slag. Ook zij wisten allen minimaal één persoonlijk record te zwemmen, maar de grootste verbetering was er voor Marie Schuurmans. In totaal wist zij bijna twaalf seconden te verbeteren. Een wat drukker programma stond Noor Segers en Britt Slegers te wachten. Zij zwommen de 100m schoolslag, de 100m vrije slag en de 100m rugslag. Allebei zwommen ze op twee afstanden wat minder goed dan eerder tevoren, maar op de 100m schoolslag wist Britt wel maar liefst tien seconden van haar tijd af te halen! Tenslotte waren de langste afstanden, de 200m rugslag en 200m schoolslag, gereserveerd voor de oudste zwemmers. Kyra Meurkens, Kirsten Lenders, Mirte Giesberts, Chiara Alvaro en Naomi Braakhuis gingen de uitdaging aan. Ook zij wisten ieder minimaal één persoonlijk record te zwemmen, maar de titel ‘zwemster van de dag’ ging toch wel echt naar Kyra Meurkens. Zij wist op de 200m rugslag ruim twaalf seconden van haar tijd af te halen en ook op de 200m schoolslag zwom ze er nog eens tien seconden af! Al deze mooie prestaties werden uiteraard ook beloond met een mooie glimmende medaille. In totaal gingen er maar liefst 26 naar de zwemmers van ZPK Budel. Goud was er voor: Annabel Vluggen (2x), Marie Schuurmans (2x), Noor Segers (2x) en Kirsten Lenders (1x). Het zilver ging naar huis met: Stijn Lukken (2x), Selma van Dijk (2x), Fleur Slegers (2x), Merlin Meurkens (1x), Britt Slegers (2x) en Kyra Meurkens (2x). Brons werd om de nek gehangen bij: Sanne van Rooij (2x), Roel Vluggen (2x) en Sofia van Dijk (2x). Allen van harte gefeliciteerd! Benieuwd naar de volledige uitslag of geïnteresseerd in meer informatie over onze vereniging? Neem dan een kijkje op onze website: www.zpkbudel.nl

.

Powered by Blog Grabber