Ruime zege Rood-Wit’67/Nyrstar in Helenaveen

Rood-Wit’67/Nyrstar behaalde afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Helenaveen een
verdiende 0-4 overwinning. In deze van Helenaveen kant bijzonder harde wedstrijd liet Rood-Wit’67/Nyrstar vanaf de aftrap duidelijk blijken dat het voor de volle winst was gekomen.Ruime zege Rood-Wit’67/Nyrstar in Helenaveen

14-10-2015 15:49 – Ingezonden door Redactie

Rood-Wit’67/Nyrstar behaalde afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Helenaveen een verdiende 0-4 overwinning. In deze van Helenaveen kant bijzonder harde wedstrijd liet Rood-Wit’67/Nyrstar vanaf de aftrap duidelijk blijken dat het voor de volle winst was gekomen.

Rood-wit’67/Nyrstar trok fel ten aanval en zette de Helenaveen verdediging vanaf het beginsignaal onder druk. Al na 7 minuten had Rood-Wit’67/Nyrstar de score kunnen openen door Steffen Hendriks, maar hij zag zijn lage schuiver net voorlangs het doel verdwijnen.

Rood-Wit’67/Nyrstar bleef het initiatief houden en dat resulteerde in de 17e minuut in een 0-1 voorsprong. Tom Ras mocht op rechts een hoekschop nemen en die werd op bekwame wijze door

aanvaller Mido uitstekend in de linker bovenhoek gekopt. Hij liet hiermee Helenaveen doelman Jan Mennen volkomen kansloos. Helenaveen kon hier sporadisch iets tegenover stellen. De schaarse aanvallen die de Helenaveen aanvallers op het Rood-Wit’67/Nyrstar doel probeerden waren niet gevaarlijk. In de 28e minuut kwam Rood-wit’67/Nyrstar op 0-2. Aanvaller Geert Compen kon na een pass van Steffen Hendriks alleen op het Helenaveen doel afgaan. Met een sublieme lob, die net achter de doellijn verdween, verschalkte hij Helenaveen doelman Jan Mennen.

Vijf minuten later had Steffen Hendriks bepaald pech toen hij zijn uitstekend genomen vrije trap van af 30 meter tegen de paal terug in het veld zag ketsen. Rood-Wit’67/Nyrstar bleef de meest aanvallende ploeg en hield Helenaveen constant onder druk. Op slag van rust soleerde Jordy van Cranenbroek door de Helenaveen defensie en stelde Geert Compen in staat om te scoren, maar op het laatste moment kon de Helenaveen verdediging tijdig ingrijpen.

Na de rust eenzelfde beeld. Rood-Wit’67/Nyrstar bleef de meest aanvallend ploeg. Diverse goede scoringskansen ontstonden. Uit een uitstekende voorzet vanaf rechts door Jelle van der Kruijs had Steffen Hendriks moeten scoren, maar zijn kopbal werd uitstekend door de Helenaveen doelman Jan Mennen gestopt.  Hierna probeerde Helenaveen met enkele uitvallen gevaarlijk te worden, maar de hechte Rood-Wit’67/Nyrstar verdediging was heer en meester en gaf bijzonder weinig kansen weg.

In de 72e minuut kwam Rood-wit’67/Nyrstar op een 0-3 voorsprong. Een uitstekende combinatie tussen Steffen Hendriks en Mido stelde Geert Compen in staat  om de Helenaveen doelman met een  lage schuiver te verschalken.

Hierna kreeg Rood-wit’67/Nyrstar nog diverse goede mogelijkheden om de score uit te breiden, zo had invaller Roel Hoomans in de 79e minuut bepaald pech toen hij zijn inzet na een uitstekende combinatie met Geert Compen net langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Vijf minuten later was het dan toch raak. Steffen Hendriks maakte handig gebruik van een  verdedigingsfout in de Helenaveen defensie en bepaalde met een uitstekend schot de eindstand op 0-4.

Zondag 18 oktober speelt Rood-Wit’67/Nyrstar wederom een uitwedstrijd in en tegen Egchel. Aanvang 14.30 uur.

Powered by Blog Grabber