Samenwerking Stichting Peramiho en Wilde Ganzen

De Weerter Stichting Peramiho en de landelijke stichting Wilde Ganzen gaan samenwerken aan twee nieuwe projecten in Tanzania. Enkele maanden geleden heeft Stichting Peramiho bij Wilde Ganzen een aanvraag…Samenwerking Stichting Peramiho en Wilde Ganzen

26-10-2015 12:45 – Ingezonden door Redactie

De Weerter Stichting Peramiho en de landelijke stichting Wilde Ganzen gaan samenwerken aan twee nieuwe projecten in Tanzania. Enkele maanden geleden heeft Stichting Peramiho bij Wilde Ganzen een aanvraag ingediend voor ondersteuning van deze projecten. Zij hebben nu te horen gekregen dat deze aanvraag is goedgekeurd.

 Deze twee nieuwe projecten zijn de aanschaf van 50 ziekenhuisbedden en een nieuwe Land Cruiser voor een klein lokaal ziekenhuis in Tanzania, het St. Anna’s Health Center in Uwemba.

 De oude ziekenhuisbedden in het St. Anna’s Health Center zijn versleten. Volgens Nederlandse maatstaven zouden deze al lang niet meer gebruikt mogen worden en jaren geleden al aan de milieustraat zijn toevertrouwd. Maar niet in Tanzania. Daar doen ze zo lang mogelijk met deze oude, verroeste en doorgezakte bedden omdat er simpelweg geen geld was om nieuwe te kopen. De bedden zijn sinds decennia in gebruik en dringend toe aan vervanging. En daarin ondersteunen beide stichtingen nu dit lokale, kleine ziekenhuis.

 De oude jeep heeft het na 26 jaar trouwe dienst definitief begeven en is niet meer te repareren. En dat is voor het Health Center een heel groot probleem. De jeep speelde al die jaren de hoofdrol in levensreddende situaties. Zo werd de jeep ingezet als ambulance in noodgevallen, als mobiele kliniek (consultatiebureau), als personenvervoer en als transportmiddel voor alle zaken die nodig zijn om het Health Center te runnen. Op dit moment gebruikt de kliniek een oude jeep uit Peramiho, maar dit is geen structurele oplossing. En dus is het tijd voor een nieuwe Land Cruiser die hopelijk ook weer 26 jaar meegaat.

 Stichting Peramiho: “We zijn heel blij met deze samenwerking. Wilde Ganzen heeft hun besluit genomen op onze juiste en goede onderbouwing en zorgvuldige voorbereiding. Het is een uitgebreide procedure. Alleen vertellen wat je met het geld gaat doen is niet voldoende. Ze vragen om een solide en uitgebreide onderbouwing, een projectplan, een begrotingsplan, offertes en een toekomstplan. Deze toekenning laat wederom zien dat we een betrouwbare stichting zijn.”

 Van de totale kosten moet Stichting Peramiho 2/3 deel werven. Wilde Ganzen voegt daarna 1/3 deel daar aan toe. En samen komt het benodigde bedrag tot stand. De opbrengst van de Spinn-inn Marathon op 6 & 7 november 2015 en het culinaire initiatief ‘Weert aan tafel’ (27 november 2015) vormen onderdeel van de fondsenwervingsactiviteiten van Stichting Peramiho.

 Wilde Ganzen steunt kleinschalige projecten in arme gebieden die zijn opgezet door lokale mensen en hun gemeenschap, samen met bevlogen Nederlanders. Deze projecten en ondernemingen moeten kleinschalig zijn en moeten een zichtbaar resultaat opleveren in relatie tot een directe én structurele verbetering van de situatie ter plaatse. Het project moet bijdragen aan een kansrijke toekomst. En daar draagt de Weerter Stichting Peramiho aan bij.

Stichting Peramiho is sinds 2009 actief in en rondom Peramiho, een plaatsje in Zuid-Tanzania. De stichting zet zich in voor projecten op het gebied van onderwijs, schoon en veilig drinkwater en gezondheidszorg. Daarnaast ondersteunt de stichting twee weeshuizen en twee lepradorpen.

Powered by Blog Grabber