Samhain in Neerpelt

Het voorbije weekend stond in Neerpelt volledig in het teken van Samhain, van origine een Keltisch nieuwjaarsfeest, waarbij de overgang van de zomer naar de winter werd gevierd. Bij temperaturen net onder…Samhain in Neerpelt

08-11-2014 08:48 – Ingezonden door Redactie

Het voorbije weekend stond in Neerpelt volledig in het teken van Samhain, van origine een Keltisch nieuwjaarsfeest, waarbij de overgang van de zomer naar de winter werd gevierd. Bij temperaturen net onder de 20° mocht dat natuurlijk wel gerelativeerd worden, maar dat lieten de Neerpeltenaren (die zich massaal op de terrasjes hadden genesteld) zich niet aan het hart komen. Reeds vanaf vrijdagnamiddag werden de straten ‘geteisterd’ door flashmobs, werden er op diverse plaatsen de meest onware Neerpeltse verhalen verteld, kon men een plaatje aanvragen bij een immense juke-box, liep de kerk tot 2 keer vol voor een groots muzikaal spektakel met Neerpeltse muziekverenigingen, was er in het Dommelhoftheater een prachtig poppentheater te bekijken, en was het aangenaam vertoeven in het Dommelhofbos, waar 900 verlichte flesjes de bezoekers naar de juiste plaats begeleidden. En nadat alles zondagavond was opgeruimd, begon inderdaad de winter!

Foto’s Jean Vandijck

Powered by Blog Grabber