Schoenmaatjes bij Pallieter

Speciale basisschool Pallieter in Overpelt zet zich in voor het project ‘Schoenmaatjes: een cadeau van kind tot kind’. Dit is een initiatief in samenwerking met “Edukans” om een actie van solidariteit…Schoenmaatjes bij Pallieter

30-11-2015 11:15 – Ingezonden door Redactie

Speciale basisschool Pallieter in Overpelt zet zich in voor het project ‘Schoenmaatjes: een cadeau van kind tot kind’. Dit is een initiatief in samenwerking met “Edukans” om een actie van solidariteit op te zetten voor beter onderwijs in landen als Afrika, India, Peru enz…Deze school helpt zo een school in een ontwikkelingsland. Speciale basisschool Pallieter is in Limburg de enige school die dit project vorm geeft  door mee te doen met “schoenmaatjes”. Alle kinderen van Pallieter gaan kinderen verrassen in een ander land, dat door Edukans werd gekozen, een ander kind met een schoendoos vol aangename verrassingen. De doos vullen en opsturen kost natuurlijk centjes. Daarom worden er  ludieke acties georganiseerd. Een ervan was de sponsorloop op 19 november.  Meer dan 200 kinderen van Pallieter hebben een  fantastisch parcours gelopen en zo werd er al veel geld verzameld. Kinderen, ouders, grootouders, leerkrachten, kortom zo een mooie opkomst voor deze actie liet vele warme hartjes zien! Meer nieuws volgt nog!

Powered by Blog Grabber