Serina Damen in vorm bij “Zwemgala Merwenstein”

De herfstvakantie begon voor Serina Damen met het “Zwemgala Merwestein”. Bij dit zwemgala in Nieuwegein  komen de betere zwemmers van Nederland elkaar vroeg in het seizoen tegen, om hun krachten te meten….Serina Damen in vorm bij “Zwemgala Merwenstein”

01-11-2014 10:37 – Ingezonden door Redactie

De herfstvakantie begon voor Serina Damen met het “Zwemgala Merwestein”. Bij dit zwemgala in Nieuwegein  komen de betere zwemmers van Nederland elkaar vroeg in het seizoen tegen, om hun krachten te meten. Serina, die voor 8 afstanden aan de start zou verschijnen liet op de eerste dag al zien dat de schoolslag toch wel haar specialiteit begint te worden. Met de 50 meter schoolslag wist ze zich al bij de eerste 3 te plaatsen, een bronzen medaille. Maar ook all-round  liet ze haar tanden zien met een mooie 4-de plaats op de 200 meter wisselslag. De 2-de dag liet ze de concurrentie het nakijken bij de 200 meter schoolslag, met een uitstekend opgebouwde race werd ze royaal 1-ste met een verschil van ruim 11 seconden op nummer 2. Met die 200 meter nog in de benen, startte ze ook nog op de 100 meter schoolslag en greep ze met een verschil van 0,2 seconden net langs het zilver, voor de 2-de keer op dit toernooi brons. Al met al een geslaagd weekend voor Serina, die als kleinste in de groep van 13-14 jarigen zich goed weet te meten met de top van Nederland, zeker als het om de schoolslag gaat!

Powered by Blog Grabber