SMASH overleeft topper weekend

Afgelopen weekend had een aardverschuiving kunnen plaats vinden in 3e nationale C. De top 4 nam het immers tegen elkaar op. Arcade Squash 1 (3) ging op bezoek bij Olympia 2 (4) in Hasselt en SMASH (1) ontving Squashpoint 3 De Fruitboom (2) in Sportcentrum Smash te Achel. Beide toppers eindigden in een…SMASH overleeft topper weekend

20-11-2015 10:15 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend had een aardverschuiving kunnen plaats vinden in 3e nationale C. De top 4 nam het immers tegen elkaar op. Arcade Squash 1 (3) ging op bezoek bij Olympia 2 (4) in Hasselt en SMASH (1) ontving Squashpoint 3 De Fruitboom (2) in Sportcentrum Smash te Achel. Beide toppers eindigden in een draw, waardoor de top 4 ongewijzigd blijft.

Jan-Bart de Bijl (C1) speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen tegen Colson Guns (C1). Wat op papier een spannende strijd beloofde, werd een makkelijke overwinning. “Je hebt zo van die dagen dat alles gewoon lukt”, aldus een tevreden de Bijl. Guns had geen verhaal tegen de veel sterkere de Bijl. Het werd 3-0 (11-3 11-7 11-8).

Stef Smets (D1) had het niet makkelijk tegen opkomend talent Wouter Auwers (C3). Waar de wedstrijd nog in evenwicht startte met nipt set-verlies voor Smets ging set 2 veel té snel naar Auwers. In set 3 stak Smets terug de neus aan het venster, maar in de 4e set, waar het moest gebeuren speelde Smets te vaak “in de hand” van Auwers die daar dankbaar gebruik van maakte en de wedstrijd in zijn definitieve plooi legde: 1-3 (10-12 7-11 11-6 6-11).

Jan Veekmans (D3) begon erg zenuwachtig aan zijn partij tegen Bruno Liekens (D2) wat al snel resulteerde in een 0-2 achterstand. Veekmans vocht tot dan meer met zichzelf als met zijn tegenstander. Vanaf set 3 vond Veekmans zijn spel en ritme echter terug en hierop had Liekens niet meteen een antwoord. Veekmans vocht knap terug en won na een knappe remonte de wedstrijd met 3-2 (5-11 5-11 11-6 11-7 11-5). 

Patrick Vaesen (C3) mocht tegen Stevie Spirlet (C2) de overwinning proberen binnen halen, maar slaagde daar helaas net niet in. In de eerste sets trok hij steeds nét aan het kortste eind. Vanaf set 3 speelde Vaesen veel tactischer. Spirlet leek wat van de wijs hierdoor en stapelde de directe fouten op waardoor Vaesen tot 2-2 terug kon komen. De spannende 5e set werd zenuwslopend voor beide spelers. Spirlet wist het best zijn kalmte te bewaren en won uiteindelijk met 2-3 (9-11 7-11 11-7 11-5 8-11). 

Smash behoudt met deze draw op eerste achtervolger Squashpoint 3 De Fruitboom de leiding in 3e nationale C. Het ziet ook Arcade Squash 1 en Olympia 2 niet dichter komen, omdat die afgelopen zondag ook de punten verdeelden.

Powered by Blog Grabber