Sporting NELO blijft winnen

Ook na speeldag 5 blijft NeLo  met het maximum van de punten na winst tegen Sasja2 gisteravond in Dommelhof. Nochtans nam NeLo wederom een niet te beste start tegen een vrank en vrij spelend Sasja2 dat…Sporting NELO blijft winnen

17-10-2014 10:37 – Ingezonden door Redactie

Ook na speeldag 5 blijft NeLo  met het maximum van de punten na winst tegen Sasja2 gisteravond in Dommelhof. Nochtans nam NeLo wederom een niet te beste start tegen een vrank en vrij spelend Sasja2 dat al snel uitliep tot 1-4 na 5 minuten. NeLo stond erbij en keek ernaar, voornamelijk in de dekking acteerde Sporting erg passief. De jonge gasten van Sasja kregen met regelmaat de rode loper uitgerold en maakten gretig gebruik van de hen geboden kansen, zo bleef NeLo achtervolgen en keek het na 15 minuten nog steeds tegen een 7-9 achterstand aan. Vanaf dan begon het beter te lopen voor NeLo, wederom dankzij Serge die de ploeg op sleeptouw nam, de jonge kapitein van NeLo scoorde en liet scoren en in 5 dolle minuten boog NeLo de achterstand om naar een 11-9 voorsprong. Sasja bleef echter nog aanklampen, maar toen al kon men zien dat  Sasja dit tempo met zijn kleine kern niet kon volhouden. We gingen rusten met een 16-14 voorsprong voor de thuisploeg.

De eerste 10 minuten bleef het verschil op 2 à 3 doelpunten, 22-19 na 40 minuten. Vanaf dan was het liedje voor Sasja uitgezongen, de dekking van NeLo stond er nu wel, geruggesteund door een goed ingevallen Brecht, kwam Sasja 10 minuten niet meer tot scoren. Aan de overzijde bracht Nelo snel en attractief handbal, met mooie combinaties en vooral een ontketende Jochen Stulens die de Sasja dekking bijwijlen op een hoopje speelde, zo stond het na 50 minuten 29-19. Het signaal voor coach Qerimi om enkele sterkhouders naar de bank te halen en andere jongens spelgelegenheid te geven gaven Sasja niet de mogelijkheid om dichterbij te kruipen.

De wedstrijd eindigde in een verdiende 31-22 overwinning voor NeLo dat zo samen met Visé aan kop van het klassement blijft.  

Verslag Philippe Spooren

Powered by Blog Grabber