Sporting Nelo – HC United Tongeren J14

Zaterdag werd de match tussen de eerste en de tweede in de stand gespeeld. Handbalclub Tongeren kwam op bezoek in de Hubertushal. Zaterdagmorgen is de ene keer met een goede start, de andere keer met een…Sporting Nelo – HC United Tongeren J14

07-11-2014 15:45 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag werd de match tussen de eerste en de tweede in de stand gespeeld. Handbalclub Tongeren kwam op bezoek in de Hubertushal. Zaterdagmorgen is de ene keer met een goede start, de andere keer met een moeizame start, wat zou het vandaag worden? Onze jongens waren redelijk wakker, maar toch leken die van Tongeren iets scherper in de eerste helft. Het ging vrij gelijk op, Tongeren speelde regelmatig hun vrije pivot uit die vlot scoorde. Ook de Tongerse keeper was sterk bezig. Vanaf de 20e minuut begon Nelo aan een klein kloofje te bouwen, om de rust in te gaan met een 16-12 voorsprong. Dit was een match waarbij concentratie van de eerste tot de laatste minuut gevraagd was ! Verdedigend was het niet scherp genoeg, dit zou in de rust bijgestuurd worden door trainer Tijl. Er zou meer op de pivot gelet moeten worden, en dus ook scherper verdedigd moeten worden. De eerste minuten van de tweede helft was het toch de pivot die weer enkele keren scoorde ! Toch ging men beter verdedigen (maar ook Karl die Karel in doel had vervangen, droeg zijn steentje bij) zodat Tongeren uiteindelijk maar 5 keer scoorde. Eindstand 27 – 17. Timmy, de trainer van United was tevreden, wij omdat we gewonnen hadden, alhoewel het spel soms toch beter kon en enkele welpen (Alexander Vanhout, Alexander Lambrecht, Sverre Stollman en Brecht Philippe) konden proeven van het zwaardere werk.  Maar liefst meer van deze tegenstanders natuurlijk. Zo sluiten de pupillen de heenronde af zonder verlies met een gemiddelde score van 42 goals voor en 12 tegen, niet zo slecht zonder vaste keeper.

Ook nog even de jeugdscheidsrechters bedanken Oracha (floot eerste match) en Jarne.

Verslag Tijl Habraken/Sven Spooren

Powered by Blog Grabber