Sporting NeLo makkelijk naar winst in Houthalen

Sporting NeLo heeft vorig weekend vrij eenvoudig Kreasa Houthalen opzij gezet. NeLo begon ditmaal wel goed en gretig aan de wedstrijd en wilde zeker niets aan het toeval overlaten omdat het zich toch verwachtte…Sporting NeLo makkelijk naar winst in Houthalen

24-10-2014 12:11 – Ingezonden door Redactie

Sporting NeLo heeft vorig weekend vrij eenvoudig Kreasa Houthalen opzij gezet. NeLo begon ditmaal wel goed en gretig aan de wedstrijd en wilde zeker niets aan het toeval overlaten omdat het zich toch verwachtte aan een stevige wedstrijd met alle ex-Neerpelter spelers bij Houthalen. Sporting nam met enkele bommetjes van Serge en Balazs die de 7-meters feilloos omzette, meteen het heft in handen en had na 10 minuten reeds een 4 doelpunten voorsprong bij elkaar gespeeld, 3-7. 

Gedurende het eerste kwartier had NeLo het defensief met 5 tegendoelpunten goed voor mekaar, want Houthalen bleef moeite hebben om een opening te vinden. In aanval viel het op dat NeLo gedurende de hele eerste helft geen enkel balverlies liet noteren, ook Wout begon nu meer dan zijn duit in het zakje te doen en zo liep NeLo verder weg, 9-15 na 25 minuten. Vanaf dan zakte het tempo van de wedstrijd een beetje, NeLo gaf de indruk dat het welletjes was en Houthalen kon niet echt een vuist maken, zo gingen we rusten met een 12-17 voorsprong voor Sporting.

Na de pauze bleef NeLo heer en meester over de situatie, het had de wedstrijd nu goed onder controle en bleef de voorsprong stelselmatig opdrijven, 17-24 na 40 minuten. Kreasa probeerde met agressiever spel NeLo toch nog van de kook te brengen, maar de jonge garde van Sporting bleef geconcentreerd spelen, hield het hoofd koel en bouwde op die manier de voorsprong uit tot 20-29 na 50 minuten. Intussen had coach Qerimi al flink door gewisseld en ook de frisse jongens bleven goed en verzorgd handbal brengen en dreven het verschil nog verder op. De talrijk meegekomen Sporting supporters zagen dat het goed was en bleven het team ondersteunen en aanmoedigen en zo won Sporting uiteindelijk met 22-33 en blijft ook na 6 wedstrijden zonder puntenverlies aan de leiding van het klassement. De competitie ligt nu 2 weken stil omwille van nationale ploeg en 1 november, nadien volgt dan de topper in Visé, maar hier komen we later ongetwijfeld nog op terug.

 

Powered by Blog Grabber