Sporting NeLo pakt koppositie

Sporting NeLo heeft zich gisteravond naar de kop van het klassement gehesen na een moeilijke zege in Houthalen. Dat het een lastige wedstrijd ging worden was op voorhand geweten, maar Sporting was hierop mentaal duidelijk niet voorbereid.
NeLo begon zonder tempo, inzet en gretigheid aan de wedstrijd,…Sporting NeLo pakt koppositie

20-11-2015 15:30 – Ingezonden door Redactie

Sporting NeLo heeft zich gisteravond naar de kop van het klassement gehesen na een moeilijke zege in Houthalen. Dat het een lastige wedstrijd ging worden was op voorhand geweten, maar Sporting was hierop mentaal duidelijk niet voorbereid.

NeLo begon zonder tempo, inzet en gretigheid aan de wedstrijd, de instelling was gewoonweg niet goed en dan vraag je om problemen tegen een super gemotiveerd Houthalen. Kreasa speelde of het de wedstrijd van de laatste kans was. Sporting moest in de aanvangsfase Houthalen langs zich dulden, 4-4 na 10 minuten en kon pas de leiding nemen na 15 minuten, 6-7. Dit dankzij een secuur afwerkende Wout.

Houthalen, geholpen door de missers aan Sporting zijde, bleef echter aanklampen en nam de wedstrijd volledig over van een verbouwereerd NeLo dat de kleedkamer moest opzoeken met een 14-12 achterstand.

Na de pauze ging het van kwaad naar erger met Sporting, de dekking was nergens en ook in aanval bleven de missers zich opstapelen. Bij een 18-13 voorsprong voor Houthalen leek er zowaar een serieuze verrassing in de maak. Het signaal voor NeLo om zich toch maar niet zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Onder impuls van een ontketende Serge, een vlot scorende Wout en geruggesteund door Toon en Pieter kwam Sporting zowaar erop en erover, 18-19 na 45 minuten. Nu was Houthalen helemaal van slag, er lukte niets meer en bij een 22-27 tussenstand na 55 minuten leek Sporting de schaapjes op het droge te hebben, maar dan trad weer de nonchalance op in het spel van NeLo. 

Sporting mocht zich gelukkig prijzen dat het uiteindelijk nog met een 28-29 zege wegkwam, hopelijk een signaal voor de jongens van coach Qerimi dat elke wedstrijd van nu af aan met de juiste instelling aangevat wordt, want er liggen nog een aantal lastige klippen te wachten.

Powered by Blog Grabber