Succesvol Theater op de Markt

Provinciaal Domein Dommelhof kan terugblikken op een wederom erg geslaagd en druk bezocht circustheaterfestival. Het is een goed en strak georganiseerd festival wat zeker niet eenvoudig zal zijn met zo’n…Succesvol Theater op de Markt

07-11-2015 16:04 – Ingezonden door Redactie

Provinciaal Domein Dommelhof kan terugblikken op een wederom erg geslaagd en druk bezocht circustheaterfestival. Het is een goed en strak georganiseerd festival wat zeker niet eenvoudig zal zijn met zo’n goeie honderd voorstellingen op diverse locaties binnen Provinciaal Domein Dommelhof maar ook enkele daarbuiten (CC Palethe Overpelt, CC De Adelberg Lommel, C-mine Cultuurcentrum Genk, Hubertushal WICO Neerpelt). Het Provinciaal Domein Dommelhof was gedurende een lang gerekt weekend een prachtig aangekleed circusdorp. Artiesten zowel uit België als diverse andere landen lieten hun kunsten zien.  Niet voor niets dan ook dat Theater op de Markt het EFFE-kwaliteitslabel van Europa mag dragen. Dit label staat garant voor een hoge artistieke kwaliteit en een grote impact op het lokale, nationale en internationale niveau. In België hebben veertig festivals het label gekregen waaronder Rock Werchter, Klara Festival en Dour Festival. Binnen de podiumkunsten zijn er slechts enkele die het label mochten ontvangen waaronder dus Theater op de Markt. Limburg telt twee laureaten en het bijzondere is dat beide festivals plaatsvinden in Neerpelt. De andere laureaat is het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Deze Theater op de Markt was de negende editie. Volgend jaar is Hasselt weer aan de beurt.

Powered by Blog Grabber