sv Budel verliest in Blerick

sv Budel heeft donderdagavond in de 2e ronde van het bekertoernooi na een bizarre strafschoppenreeks verloren van Blerick. sv Budel kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een vrije trap van Roel Duisters, maar een klein kwartier voor tijd kwam Blerick op gelijke hoogte. Uiteindelijk moesten…sv Budel verliest in Blerick

24-10-2014 11:54 – Ingezonden door Redactie

sv Budel heeft donderdagavond in de 2e ronde van het bekertoernooi na een bizarre strafschoppenreeks verloren van Blerick. sv Budel kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een vrije trap van Roel Duisters, maar een klein kwartier voor tijd kwam Blerick op gelijke hoogte. Uiteindelijk moesten strafschoppen beslissing brengen en na 28 (!) strafschoppen trok Blerick aan het langste eind en won met 11-10.

In vergelijking met afgelopen zondag kon Patrick Methorst niet beschikken over Mikel de Windt (werk), Leon van Exel (werk), Stijn Beerten (school) en Steef Vasen (blessure). Verder werd A1-doelman Luuk Coenegracht vervangen door Raoul Verhees. Eerder was al afgesproken dat Dennis van Gils deze bekerwedstrijd zou keepen.

Vanwege de files rondom Eindhoven begon de wedstrijd een kwartier later dan gepland en sv Budel kwam furieus uit de startblokken. Linksback Roy Claassen kwam goed mee op en werd foutief afgestopt. Roel Duisters benutte de vrije trap en zo kwam sv Budel na 2 minuten op een 0-1 voorsprong. sv Budel bleef druk zetten op de tegenstander en Blerick kwam er niet aan te pas. Na ruim een kwartier spelen ging het opnieuw mis achterin bij Blerick. De jeugdige doelman liet de bal van zijn voet springen en kon niet anders dan een overtreding maken in het strafschopgebied. De beslissing om een indirecte vrije trap te geven in plaats van een strafschop zorgde voor verbazing op en rondom het veld. Scheidsrechter Dragstra trok geen kaart voor doelman Ivo Kuijpers en de toegekende vrije trap leverde niets op. Na 45 minuten floot de verder goed fluitende scheidsrechter voor de theepauze.

Meteen na rust kreeg Tim Bombeeck een levensgrote kans om de 0-2 te scoren, maar hij omspeelde de doelman, maar schoof de bal aan de verkeerde kant van de paal. Blerick leek wakkergeschud door deze misser en ging met wat meer lef naar voren spelen. sv Budel wilde niet teruguit, maar werd door de 3e klasser teruggedrongen op eigen helft. Steeds vaker moest doelman van Gils redding brengen op gevaarlijke schoten van de Blerickse voorhoede. Na 78 minuten kwam Blerick op gelijke hoogte door een fout op het middenveld die werd afgestraft door topscorer Paul van Liempd. Blerick zette nog eenmaal aan, maar aan de andere kant kreeg ook sv Budel kansen om de overwinning binnen de reguliere speeltijd binnen te trekken. Allebei de teams slaagde hier niet in, zodat strafschoppen beslissing moesten brengen. 

sv Budel wist in de serie van vijf strafschoppen driemaal te scoren en Blerick scoorde eveneens drie treffers. sv Budel kwam op voorsprong via Ruben Barten, maar nadat Michiel Henkelman had gemist, wist ook Blerick niet e scoren. Koen Bogers en Bas van Dooren wisten de stand naar 3-2 te tillen, toen Blerick opnieuw een strafschop gekeerd zag worden door Dennis van Gils. De doelman ging zelf achter de bal staan, maar miste ook. Blerick scoorde daarna de gelijkmakende 3-3. Daarna moesten de teams om en om nemen, maar wisten Dennis Verstraeten, Roy Claassen, Stan van Leeuwen, Tom Kooken, Rik Bogers en Philip van Kemenade allen te scoren. Ook Blerick wist elke strafschop te scoren en zo was de stand na 22 strafschoppen dus 9-9. sv Budel begon weer vooraan, maar Ruben Barten wist niet te scoren en ook de strafschop van Blerick werd door Dennis van Gils gekeerd. Michiel Henkelman maakte 10-9, maar opnieuw werd de stand gelijk getrokken door Blerick: 10-10. Koen Bogers miste daarna de 14e strafschop van sv Budel en Blerick wist daarna wel te scoren, zodat de ploeg van trainer John Taihuttu na 28 strafschoppen met 11-10 de strafschopserie wist te winnen. 

sv Budel droop iets na half 11 af van het bijveld in Blerick, maar liet vooral voor rust zien dat het voetballend steeds beter gaat. Tegen een sterkere tegenstander werd voor rust amper iets weggegeven en veel gecreëerd. Als de voorhoede nog iets effectiever wordt, was de wedstrijd al beslist geweest voordat Blerick in de wedstrijd begon te komen. Het team kan echter terugkijken op een geslaagde en spannende bekeravond, kan tijdens het vrije weekend genieten van het Oktoberfest in Soerendonk en gaat volgende week zondag vol vertrouwen de strijd aan met Brevendia. De thuiswedstrijd start om 14.30 uur.

Powered by Blog Grabber