sv Budel verslaat ook Brevendia

sv Budel heeft ook de thuiswedstrijd tegen Brevendia winnend afgesloten. sv Budel kwam na 20 minuten op voorsprong door Jasper Beerten, maar nog voor rust maakte Marijn Vranken de gelijkmaker. Na rust…sv Budel verslaat ook Brevendia

01-11-2014 10:29 – Ingezonden door Redactie

sv Budel heeft ook de thuiswedstrijd tegen Brevendia winnend afgesloten. sv Budel kwam na 20 minuten op voorsprong door Jasper Beerten, maar nog voor rust maakte Marijn Vranken de gelijkmaker. Na rust was sv Budel overtuigender aanwezig en maakte Renzo Pereira het voor Brevendia nog lastiger door een domme rode kaart te pakken. Uiteindelijk scoorde sv Budel via een vrije trap van Ruben Barten de verdiende 2-1, maar door het uitblijven van een derde treffer, bleef het opnieuw onnodig spannend in Budel. Voor de vierde keer op rij werd er gewonnen en sv Budel stijgt hierdoor naar de 2e plaats in de 4e klasse D.

Patrick Methorst had weinig verrassingen in petto voor de wedstrijd tegen Brevendia. Dennis van Gils stond nog altijd in de goal en voor de rest waren het vooral de vertrouwde namen die op het wedstrijdformulier stonden. De trainer kon geen beroep doen op Stephan Lammers en Steef Vasen die allebei geblesseerd zijn. 

sv Budel begon niet overtuigend genoeg aan de wedstrijd tegen Brevendia en werd al vroeg in de wedstrijd geconfronteerd met de snelle voorhoede van Brevendia. Toch was het sv Budel dat na 20 minuten op voorsprong kwam. Tim Bombeeck gaf vanaf de linkerkant een voorzet en Jasper Beerten wist de bal via de paal en een verdediger van Brevendia in het doel te werken: 1-0. Daarna kreeg sv Budel ook een domper te verwerken toen Leon van Exel met een enkelblessure gewisseld moest worden. Bas van Dooren verving hem. In de 35e minuut kwam Brevendia op gelijke hoogte toen sv Budel de bal verspeelde op het middenveld en de razendsnelle Marijn Vranken aan de rechterkant gebruik maakte van de ruimte die hem in deze tegenaanval geboden werd. In de korte hoek versloeg hij Dennis van Gils: 1-1. sv Budel kon niet tevreden zijn over de eerste helft.

 Na rust zagen de supporters een wat beter sv Budel, dat in ieder geval goed uit de startblokken kwam. Toch bleef Brevendia met de snelheid voorin gevaarlijk en dat moesten Mikel de Windt en Roy Claassen dan ook bekopen met een gele kaart. Na 53 minuten moest Brevendia met 10 man verder toen het 17-jarige talent Renzo Pereira voor eigen rechter speelde en op de middenlijn een grove overtreding maakte op Rik Bogers. Brevendia moest nog verder terug en sv Budel kwam steeds dichter bij het doel van de sterk keepende Teun Steijvers. De 19-jarige doelman wist in de 56e minuut een vrije trap van Roel Duisters nog net te keren, maar de vrije trap van Ruben Barten in de 63e minuut kon hij alleen naar kijken. De aanvoerder van sv Budel draaide de bal strak in de kruising: 2-1. Daarna kreeg sv Budel alleen maar meer ruimte, maar doordat een derde treffer uitbleef, bleef het tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Meulendijks spannend in Budel. Uiteindelijk floot de scheidsrechter voor het eind en boekte sv Budel de vierde overwinning op een rij.

 

sv Budel stijgt naar een tweede plaats en maakt theoretisch nog altijd kans op de 1e periodetitel. Zelf moet sv Budel dan volgende week winnen bij Linne, terwijl koploper Merefeldia dan moet verliezen van Brevendia. De wedstrijd in Linne is, in tegenstelling tot eerdere berichten, gewoon op zondag om 14.30 uur. De uitnodiging om op zaterdagavond te spelen, is na goedkeuring van sv Budel teruggetrokken door de Limburgers. De volgende thuiswedstrijd, de derby tegen Maarheeze, is wel verplaatst naar zaterdagavond en vindt plaats op zaterdag 08 november 2014 om 19.30 uur. 

Powered by Blog Grabber