sv Budel wint voor derde week op rij!

sv Budel heeft voor de derde week op rij een overwinning geboekt. In de uitwedstrijd bij MMC Weert werd er terecht gewonnen, maar de uitslag had veel hoger mogen en misschien ook wel moeten uitvallen. Uiteindelijk leek er door doelpunten van Tim Bombeeck en Roel Duisters lange tijd niets…sv Budel wint voor derde week op rij!

17-10-2014 10:51 – Ingezonden door Redactie

sv Budel heeft voor de derde week op rij een overwinning geboekt. In de uitwedstrijd bij MMC Weert werd er terecht gewonnen, maar de uitslag had veel hoger mogen en misschien ook wel moeten uitvallen. Uiteindelijk leek er door doelpunten van Tim Bombeeck en Roel Duisters lange tijd niets aan de hand, maar omdat de derde treffer uitbleef, was het na de 1-2 van Nabil Benhammou nog even spannend. sv Budel stijgt door de overwinning naar een 3e plaats in de 4e klasse D.

In vergelijking met vorige week moest Patrick Methorst op één plaats noodgedwongen wisselen. Doelman Don Driessen was afwezig en daarom stond reservedoelman Dennis van Gils deze middag onder de lat. Op de bank zaten Bas van Dooren, Jasper Beerten, Roy Claassen en de 16-jarige reservedoelman Luuk Coenegracht. De talentvolle A1-keeper mocht voor het eerst ruiken aan het 1e elftal.

sv Budel begon goed aan de wedstrijd en had binnen 20 seconden al op voorsprong kunnen komen en liet meteen zien aan de tegenstander waarvoor het naar Weert afgereisd was. MMC Weert wist vooral met lange ballen op de ervaren Maurice Verdonschot in de buurt van het doel van Dennis van Gils te komen, maar de goalie hield zijn doel bij de kleine kansen goed schoon. Na 25 minuten spelen kwam sv Budel terecht op voorsprong. Roel Duisters stuurde Steef Vasen weg aan de linkerkant en zijn voorzet bereikte Tim Bombeeck die de score deze middag wist te openen. Daarna was MMC Weert via een corner nog gevaarlijk, maar in de 37e minuut wist sv Budel de score te verdubbelen. Een vrije trap werd door Roel Duisters in de lange hoek gedraaid: 0-2. Meteen daarna had sv Budel zelfs op 0-3 kunnen komen, maar Steef Vasen schoot de bal net over het doel van de jeugdige doelman van MMC Weert.

 Na rust werd Jasper Beerten ingebracht voor de geblesseerde Steef Vasen en ging sv Budel opnieuw op zoek naar de derde treffer. Aan kansen geen gebrek, maar de eindpass of de afronding waren onvoldoende om de sterke keeper van MMC Weert voor een derde maal te passeren. Vrije trappen van Ruben Barten en Roel Duisters werden ook door de keeper gepakt en een onhoudbare vrije trap van Koen Bogers spatte uiteen op de binnenkant van de paal. Aan de andere kant nam MMC Weert steeds meer risico en probeerde het de aansluitingstreffer te maken. De lange ballen kwamen zo nu en dan wel aan, maar telkens was het de verdediging die samen met doelman Dennis van Gils de nul wist te houden. Hoe meer risico MMC Weert nam, hoe meer ruimte er kwam voor sv Budel. Helaas wist de ruimte niet optimaal benut te worden en kwam er geen derde treffer meer bij deze middag. Wel scoorde MMC Weert in de slotfase alsnog de langgezochte aansluitingstreffer, maar de tijd die nog resteerde was te kort om nog tot kansen op een gelijkmaker te komen. Toen ook een laatste corner onschadelijk gemaakt werd, floot de sterk leidende scheidsrechter Dortant, die de voordeelregel wel uitgevonden leek te hebben, voor het laatst en had sv Budel de derde overwinning op rij te pakken.

Door deze overwinning stijgt sv Budel naar een derde plek, vlak achter koplopers Merefeldia en Linne. Aanstaande donderdag speelt sv Budel voor de beker in Blerick om 20.00 uur en daarna is de ploeg van Patrick Methorst een weekend vrij. De volgende wedstrijd is op 26 oktober 2014. sv Budel ontvangt dan in eigen huis Brevendia.

Opstelling sv Budel: Dennis van Gils, Michiel Henkelman, Ruben Barten, Mikel de Windt, Stijn Beerten (65′ Bas van Dooren), Roel Duisters, Tim Bombeeck (75′ Roy Claassen), Rik Bogers, Koen Bogers, Steef Vasen (46′ Jasper Beerten) en Leon van Exel.

Powered by Blog Grabber