Tai-Chi voor senioren

Tai-chi is een Chinese bewegingsleer. Tai-chi is van oorsprong een zelfverdedigingssport en de bewegingen zijn in feiten vertraagde gevechtshandelingen, de ademhaling en energiestroming spelen daarbij een belangrijke rol. Wie de bewegingen eenmaal goed beheerst, beschikt daarmee over een uitstekend middel…Tai-Chi voor senioren

14-03-2016 11:00 – Ingezonden door Redactie

Tai-chi is een Chinese bewegingsleer. Tai-chi is van oorsprong een zelfverdedigingssport en de bewegingen zijn in feiten vertraagde gevechtshandelingen, de ademhaling en energiestroming spelen daarbij een belangrijke rol. Wie de bewegingen eenmaal goed beheerst, beschikt daarmee over een uitstekend middel om allerhande ouderdomsgebreken te voorkomen. Door de bewegingen langzaam en nauwkeurig in een bepaalde volgorde uit te voeren, worden alle lichaamsdelen op een speciale manier van energie voorzien. De concentratie die dat vergt, heeft bovendien een effect dat je kunt vergelijken met dat van meditatie, het stopt negatieve gedachten en brengt je geest tot rust. Wil je het ook proberen? De beginners lessen zijn onlangs gestart op woensdag om 13 uur, in de danszaal van de Zuiderpoort. Meer info via h.wildenberg5@upcmail.nl    Aanmelden kan via eham.blom@landvanhorne.nl, tel 0031 495-598900 of 0031 6-57190037.

Powered by Blog Grabber