Thomas (12 jaar) doet mee aan ProductPrijs

Thomas Levendig is 12 jaar, woont in Maarheeze en heeft grootse plannen. Wat begon is als een hobby is ondertussen uitgegroeid tot een heus mini-bedrijf. ‘Bonbonnerie Levendig’ biedt bonbons, gemaakt in…Thomas (12 jaar) doet mee aan ProductPrijs

23-10-2015 11:33 – Ingezonden door Redactie

Thomas Levendig is 12 jaar, woont in Maarheeze en heeft grootse plannen. Wat begon is als een hobby is ondertussen uitgegroeid tot een heus mini-bedrijf. ‘Bonbonnerie Levendig’ biedt bonbons, gemaakt in eigen keuken en in diverse smaken. Thomas werd onlangs gevraagd om deel te nemen aan de ProductPrijs van het jaar Cranendonck en hoopt nu genoeg stemmen te krijgen om zo uiteindelijk de prijs in ontvangst te mogen nemen. 

“Ik maak de bonbons thuis, in onze eigen keuken” vertelt Thomas. “Ik ben er al best lang mee bezig. Het begon eigenlijk met een beetje kliederen in de keuken, maar ik vond het eigenlijk best wel leuk. En sinds juli ben ik er echt actief mee bezig en heb ik mijn eigen mini-onderneming op poten gezet.” Bonbonnerie Levendig verkoopt bonbons aan iedereen die een bestelling doorgeeft via de website (www.bonbonnerielevendig.weebly.com) of via de facebookpagina van Bonbonnerie Levendig.  “Het is eigenlijk begonnen met de bestellingen van mijn familie, vrienden en kennissen van de familie. Maar nu krijg ik steeds vaker bestellingen door.” Thomas investeert dan ook regelmatig in nieuwe materialen en professioneel vormen en gereedschappen voor het maken van zijn bonbons. Ondertussen biedt hij ook al heel wat vullingen aan zoals frambozen-witte chocolade ganache, praliné en crunchy praliné, verse roomvulling, roomkaramel, marsepein en romige koffievulling. “Ik vind persoonlijk de karamel het lekkerste” aldus Thomas. Hij maakt gebruik van melk, pure of witte chocolade, allemaal topkwaliteit fairtrade chocolade van Barry Callebaut.

Deze mini-onderneming dingt nu dus mee in de wedstrijd ProductPrijs van het jaar Cranendonck, dat onderdeel is van de Ondernemer van het jaar verkiezing. De bedoeling is om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. De drie ondernemingen met de meeste stemmen worden genomineerd en dingen mee voor de ProductPrijs van het jaar. Stemmen kan via http://product.ovhj2015.nl/product.html

Powered by Blog Grabber