‘Ut Gloaze hok’ in Budel

Uniek in de regio! Bij Café De City Bar in het centrum van Budel wordt op 28, 29 en 30 december ‘De Glazen Kooi’ georganiseerd, oftewel ‘Ut Gloaze Hok’ zoals ze het op z’n Buuls zeggen. Drie dagen lang…‘Ut Gloaze hok’ in Budel

05-11-2015 15:27 – Ingezonden door Redactie

Uniek in de regio! Bij Café De City Bar in het centrum van Budel wordt op 28, 29 en 30 december ‘De Glazen Kooi’ georganiseerd, oftewel ‘Ut Gloaze Hok’ zoals ze het op z’n Buuls zeggen. Drie dagen lang verblijven twee dj’s in de kooi die voor iedereen verzoekplaatsjes op zullen leggen. Wie graag een liedje aanvraagt kan dit doen in ruil voor een kleine financiële bijdrage. Maar er zal nog veel meer te beleven zijn! En alle opbrengsten gaan regelrecht naar een goed doel, namelijk de ouderen van Zorgcentrum Mariënburght in Budel.

De opzet is simpel: drie dagen lang, 24 uur op 24 uur, kruipen dj’s Ed Hensen en Leon Slaats in een glazen kooi (een gedeelte van de veranda aan de voorkant van de City Bar). Zij draaien verzoekplaatjes in ruil voor een kleine financiële bijdrage, ook ontvangen ze verschillende gast-dj’s en worden er gedurende deze dagen nog andere leuke acties georganiseerd die een centje in de kassa brengen. Burgemeester Vermue van de gemeente Cranendonck zal de twee heren op de eerste dag persoonlijk opsluiten in de kooi waarmee ook meteen het startsein van de actie gegeven wordt. Eigenaar van De City Bar, Noud van de Vorst vertelt hoe dit idee tot stand kwam. “Het is eigenlijk begonnen tijdens de carnavalsperiode, toen Ed Hensen als ludieke actie knuffels begon te ‘verkopen’. In een mum van tijd had hij al tal van knuffels uitgedeeld en de verzamelde centjes gingen naar de carnavalvierende kinderen. 

Deze succesvolle actie zette ons aan het denken en met ‘De Glazen Kooi’ pakken we het dan ook heel wat groter aan.”

Want niet enkel de heren in de kooi gaan aan de slag voor het goede doel, ook fietsclub De Bokkenrijders zet zich in. Zij zullen drie dagen lang, non-stop, op de fiets zitten om zo veel mogelijk kilometers te fietsen. Iedereen kan dan in ruil voor een bijdrage kans maken op een mooie hoofdprijs door te raden hoeveel kilometers er in totaal gefietst zullen worden. “Ook burgemeester Vermue heeft al laten weten dat ze mee zal fietsen voor het goede doel” vertelt Noud. Bovendien wordt er iedere uur een loterij georganiseerd. “En wie deze actie ook wil ondersteunen, door bijvoorbeeld zelf een actie op poten te zetten of een financiële bijdrage te leveren mag altijd even langskomen in De City Bar om alles even te bespreken” aldus Noud. Ook Radio Horizon heeft zijn medewerking aan het project al bevestigd. “De twee dj’s zullen op bepaalde momenten live op de radio te horen zijn. En verder zijn we druk bezig met het opzetten van een website waarop ingelogd kan worden zodat iedereen die niet in de mogelijkheid is om naar De Glazen Kooi te komen, toch alles live kan volgen via de computer. Dit is met name ook voor de bewoners van Mariënburght, die minder mobiel zijn, erg interessant.

De Glazen Kooi heeft een eigen facebookpagina waarop alle nieuwtjes te volgen zijn. En iedereen is voor meer info, voor het aanbrengen van ideeën of acties of voor gezellig een drankje te nuttigen natuurlijk van harte welkom bij De City Bar op de Markt in het centrum van Budel. Ze zijn ook telefonisch te bereiken via tel. 0031 495 491 431. Later brengt HAC Weekblad nog meer nieuws over ‘Ut Gloaze Hok’!

Op de foto v.l.n.r. Noud v.d. Vorst, Leon Slaats, Ed Hensen en Bart van Steenbergen – Foto Rooijmans

Powered by Blog Grabber