Van woonunit naar droomhuis

Twee jaar lang woonden Ine en Peter Slenders met hun zeskoppig gezin in een woonunit waar ze de bouw van hun nieuwe huis van dichtbij konden volgen. Afgelopen zomer trokken ze in hun nieuwe woning, wat…Van woonunit naar droomhuis

06-11-2014 10:42 – Ingezonden door Redactie

Twee jaar lang woonden Ine en Peter Slenders met hun zeskoppig gezin in een woonunit waar ze de bouw van hun nieuwe huis van dichtbij konden volgen. Afgelopen zomer trokken ze in hun nieuwe woning, wat een mooie aangelegenheid  is om voor de tweede keer in deze rubriek te staan.  

Peter en Ine woonden lang in hun oude huis aan de Willem de Zwijgerstraat 33 in Budel, dat zijn beste tijd had gehad. In 2012 hakten ze de knoop door om het te laten slopen, waarna de familie Slenders  bijna twee jaar in een woonunit verbleef. Afgelopen juni was het moment aangebroken om voor de laatste keer te verhuizen, dit keer naar hun kersverse stulp. In het begin was het wel een beetje behelpen voor het echtpaar. Ine: “De vloer was onvolledig geleverd en van de kinderen waren alle bedden er, maar die van ons ontbrak vanwege een langere levertijd. Dus toen hebben we een tijdje gekampeerd in onze slaapkamer.”

Lange levertijden hebben wel meer vertraging opgeleverd, zoals het geval was bij de opvallende en grote ovale ramen aan de zijkanten van het huis. Peter: “De architect kwam met het idee van de ramen. Het leek ons wel wat en het resultaat vinden we mooi. Maar de uitvoering in de praktijk is moeizaam geweest.” De crux zit hem in de uniekheid van de ramen, daarom waren passende kozijnen nauwelijks te vinden. Een van de wensen van Peter en Ine was om het huis zo onderhoudsvrij en –arm mogelijk te maken. Houten kozijnen vielen daarom af en het duurde lang voordat ze iemand vonden die een kunststof  omlijsting kon leveren.  Maar al met al, concludeert Ine: “Dan heb je ook wat.”  

En dat mag ook worden gezegd over de rest van het huis. Van binnen oogt de woning modern door de strakke inrichting. Opvallend zijn de vele grote ramen met hun zwarte lamellen en de industrieel ogende aluminium trappen. Tijdens de rondgang door het huis keert steeds een element terug: het is er erg ruim. Dat begint in de reusachtige kelder, en gaat door tot op de royale zolder. Peter: “Het huis is groot genoeg als je even privé wilt zitten. Zo zit ik graag in mijn kantoor in de kelder. Op de zolder heb ik een leeshoekje ingericht waar ik lekker rustig in mijn luie stoel kan zitten met niemand om me heen. In ons vorige huis was dat moeilijker, nu hebben we een overvloed aan ruimte. En dat is een van de redenen waarom we er blij mee zijn. We zijn overigens veel met  bedrijven uit Budel en omgeving in zee gegaan, en die hebben goed werk geleverd.”

Door Bert Slenders

Powered by Blog Grabber