Varkenschieten in Leenderstrijp

Op zondag 1 november 2015 organiseert het Gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp haar jaarlijkse schietwedstrijd op de grote en kleine puist en op de wip, waarbij geschoten zal worden om prijzen in de vorm…Varkenschieten in Leenderstrijp

31-10-2015 09:45 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 1 november 2015 organiseert het Gilde St.-Jan Baptista Leenderstrijp haar jaarlijkse schietwedstrijd op de grote en kleine puist en op de wip, waarbij geschoten zal worden om prijzen in de vorm van delen varkensvlees van twee varkens. Zowel op de grote puist als op de kleine puist zijn 10 prijzen beschikbaar. Voor de winnaars van het wipschieten zijn 3 prijzen beschikbaar. Daarnaast is er ook weer de traditionele bonenpot waarmee, door het raden van het juiste aantal bonen in een verzegelde fles, ook 10 prijzen te winnen zijn. De varkenskoppen zullen tijdens de prijsuitreiking bij opbod worden verkocht.

Op de grote puist wordt geschoten met kaliber 12, de overige prijzen worden verschoten met kaliber .22. Geweren en munitie zijn op het schietterrein aanwezig.

De schietwedstrijd wordt gehouden op het schietterrein van het Gilde St.-Jan Baptista, dat is gelegen achter de St.-Janskapel aan de Kapelstraat 15 in Leenderstrijp. Vanwege de vroeg invallende schemering is het aanvangstijdstip van de schietwedstrijd vervroegd naar 12.30 uur. Vanaf 11.30 uur kan er op het schietterrein worden ingeloot voor de schietvolgorde. De loten (inclusief munitie) kosten € 1,50 per stuk. Deelnemers aan deze schietwedstrijd moeten zich met een geldig identiteitsbewijs kunnen legitimeren.

De prijsuitreiking van het varkenschieten, alsmede de bekendmaking van het aantal bonen in de bonenpot, vindt omstreeks 18.00 uur plaats in het gildehuis “De Hospes” aan de Strijperstraat 46 in Leenderstrijp.

Powered by Blog Grabber