‘Verdwenen Achelse woningen’

Bij verhalen over het verleden komen dikwijls oude Achelse woningen ter sprake die al jarenlang uit het straatbeeld zijn verdwenen. Heemkundekring Achel frist met een tentoonstelling het geheugen op door…‘Verdwenen Achelse woningen’

19-10-2014 10:08 – Ingezonden door Redactie

Bij verhalen over het verleden komen dikwijls oude Achelse woningen ter sprake die al jarenlang uit het straatbeeld zijn verdwenen. Heemkundekring Achel frist met een tentoonstelling het geheugen op door een foto van een verdwenen woning te plaatsen langs het hedendaagse uitzicht. De ‘Voor-en-Na’ foto’s tonen duidelijk aan dat een straatbeeld in de loop der jaren sterk veranderd is. De tentoonstelling in GC Michielshof, Michielsplein 3 te Achel is te bezichtigen op zaterdag 1 en zondag 2 november, telkens van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis. 

Tijdens de tentoonstelling stelt Heemkundekring Achel haar nieuwste boek voor: ‘Duitse razzia’s in Noord-Limburg’. Van 6 tot 9 juni 1944 vonden er tijdens de Tweede Wereldoorlog razzia’s plaats in Achel, Neerpelt, Overpelt, Bree en Neeroeteren. Ook de boeken ‘De Sint-Monulfus en Gondulfuskerk van Achel’ en ‘Achel-Statie in woord en beeld’ worden naast andere publicaties tijdens de tentoonstellingsdagen te koop aangeboden. Info op 0032 11/64.52.59 of email: bestuur@heemkundekringachel.be

Foto: de plaats waar de vroegere coöperatieve winkel Welvaart stond in de Pastoor Bungenerslaan staat nu een appartementsblok.

Powered by Blog Grabber